Traškios česnakinės bulvytės orkaitėje

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Česnakinės bulvytės
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Česnakinės bulvytės
Česnakinės bulvytės
Autorius apie receptą: Dievinu bulves ir įvairius jos pavidalus - tiek keptas, tiek virtas, tiek bulvių košę. O šios keptos bulvytės su česnakiniu sviestu yra kažkas nuostabaus! Jos tokios skanios, kad Dievinu bulves ir įvairius jos pavidalus - tiek keptas, tiek virtas, tiek bulvių košę. O šios keptos bulvytės su česnakiniu sviestu yra kažkas nuostabaus! Jos tokios skanios, kad norisi valgyti tiesiog vienas, tačiau jos pasitarnauja kaip puikus garnyras prie mėgstamų mėsos ar žuvies patiekalų. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai bulvių (didesnių)
60 gramų sviesto
8 skiltelės česnako
1 sauja petražolių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C temperatūros (kepimo režimas - viršus+apačia+ventiliatorius).
2.
Neskustas bulves švariai nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais (lupti nereikia).
3.
Bulves suberti į puodą, pilti vandens kad apsemtų, įberti druskos, užvirti ir virti apie 5-10 minučių, kol bulvės kiek suminkštės, bet neišvirs.
4.
Bulvėms apvirus, vandenį nupilti ir bulves gerai nusausinti.
5.
Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti bulves ir paskirstyti, kad jos būtų vienu sluoksniu. Apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska bei pipirais. Dėti į iki 200C įkaitintos orkaitės vidurį ir kepti 10-15 minučių arba iki bulvės gražiai apskrus.
6.
Kol bulvės kepa, paruošti česnakinį sviestą. Nulupti ir smulkiai supjaustyti česnaką. Sviestą dėti į keptuvę, ištirpinti ant silpnos kaitros, suberti česnaką. Česnakai turi suminkštėti, tačiau nesusvilti (visas šis procesas trunka apie 10 minučių). Kai česnakai suminkštės, nukelti keptuvę nuo kaitros, atidėti.
7.
Išimti bulves iš orkaitės. Į česnakinį sviestą suberti smulkiai pjaustytas petražoles, išmaišyti. Paruoštą masę tolygiai supilti ant bulvyčių, išmaišyti.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital