Birželis yra būtent tas metų laikas, kai gamta pradeda gausiai lepinti mus daržovėmis ir vaisiais, todėl ir virtuvėse padaugėja šių šviežių ingredientų. Vasaros pradžioje vyrauja ankstyvų vasaros gėrybių šviežumas ir jau tenka atsisveikinti su pavasario daržovėmis. Pagrindinė receptų idėja yra paprasta, tačiau svarbi - pasinaudoti visais šio mėnesio teikiamais džiaugsmais. Čia galite rasti receptus, kurie suteiks šilumą vėsesniems vakarams su sodriais daržovių patiekalais, taip pat lengvus, vasariškus desertus, kuriose vyrauja sezono vaisių sultingumas ir gaivumas.
Kviečiame keliauti kartu šioje skonių kelionėje per ankstyvą vasarą, sušildyti širdis ir pasilepinti šių patiekalų spalvomis bei idėjomis.
Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragausite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir dabar gardžiai.
Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.
Kai norisi iškepti vištieną taip, kad būtų drėgna ir puikaus aromato bei skonio, šis marinatas yra tikras gelbėtojas. Paruošiamas super paprastai, vos iš kelių ingredientų, o jame palaikyta vištiena iškepa sultinga ir labai skani. Pamarinuotą vištieną galima kepti kaip tik norite - grilyje, keptuvėje ar orkaitėje.
Šio deserto skonis tiesiog alsuoja vasara! Gaivus, kremiškas, sutirpstantis burnoje. Šis desertas braškinis, bet receptu drąsiai improvizuokite - pvz. braškes keiskite vyšniomis, šilauogėmis, avietėmis ar mėgiamais vaisiais kaip persikai ar mangai.
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Šis braunis yra tiesiog vau! Toks maloniai drėgnas, tirpstantis burnoje ir kremiškas, lieka sužavėtas kiekvienas ragaujantis. Esame tikri, kad patiks ir jums!
Greitai ir lengvai paruošiami, puikiai subalansuoto skonio, tekstūros, sotūs ir tiesiog visomis prasmėmis nuostabūs. Vietoje lašišos galite naudoti ir kumpį ar karšto rūkymo skumbrę ar tiesiog virtą/keptą ir tada smulkiai suplėšytą vištieną.
Tie puikieji čirviniai blynai, kurie gali būti tikra nepamainoma klasika pusryčiams. Pagardinti varškės kremu ir uogomis jie tampa pavasariškai gaivesni, spalvingi ir labai skanūs.
Jei jau atidarėte grilio sezoną ir dairotės puikių garnyrų, tai šios salotos tiesiog puikios tam. Na, žinoma, tinka ir prie kitų mėsos patiekalų, o pavyksta tokios gardžios, kad tikrai galima kabinti ir tiesiog šaukštu.
Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro, jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!
Šašlykai yra vienas iš populiariausių ir skaniausių patiekalų, kurie suteikia vasariško jaukumo ir nuostabaus dvelksmo! Labai paprasta pasiruošti, o taip skanu ir gardu, kad tiesiog neįmanoma nemėgti.
Tai būtent tas patiekalas, kai norisi palepinti savo ir artimųjų skonių receptorius. Gardūs vištienos gabalėliai apliejami puikiu padažu, brokolis suteikia gaivumo ir malonaus traškumo, tiesiog neįmanoma nesimėgauti. Labai paprasta paruošti, prireiks vienos keptuvės ir 15-20 minučių.
Tai daugelio mėgstamas patiekalas, kuris yra labai skanus! O kai išbėga svistinis įdaras, kiekvienas kąsnelis tampa dar sulitngesnis. Skanu tiekti su bulvių koše ir daržovėmis.
Kepti azijietiški ryžiai - tobulas patiekalas likučiams sunaudoti, nes skaniausias gaminant su praėjusios dienos ryžiais. Tad jei turite virtų ryžių likutį ir įvairių daržovių šaldytuve - nedvejokite ir gaminkite.
Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį!
Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su šaldytomis uogomis (atitirpinti nereikia), ir su konservuotais ar šviežiais vaisiais. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.
Tikras vasaros atradimas! Padažas pavyksta skanus, gaivus ir lengvai pikantiškas. Tobulai tinka su salotomis, į kurias įeina lašiša arba kitokia žuvis, taip pat prie žuvies kepsnių ar bulvyčių.
Krevetės iškepa ypatingo traškumo. Krevetėms akompanuojančią gvakamolę papildome jogurtu bei kuminu ir ši primins indišką raitos padažą - sunku atsispirti.
Tikiu, kad šis labai lengvai paruošiamas pyragas taps tikru įkvėpimu improvizacijoms. Tuo pačiu tai puikus būdas sunaudoti turimų uogų ar vaisių likučius.
Nuostabi idėja pietums ar vakarienei su šeima! Vištiena iškepa su malonia plutele ir labai sultinga, o česnakinis padažas suteikia malonią skonio natą. Gardu tekti su mėgstamomis daržovėmis, bulvių koše, bulvėmis, ryžiais ar kitais mėgstamais priedais.
Fraisier tortas yra tinkamiausias tortas braškių sezono šventimui. Lengvas it pūkelis biskvitas, vanilinis, burnoje tirpstantis Diplomato kremas, braškinis confit, braškių želė ir žinoma, garsusis braškių ratas aplink tortą - tai desertas, kuris stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda.
Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima valgyti bet kuriuo metų laiku ir mėgautis kiekvienu kąsneliu. Ši sriuba ne tik skani, bet ir lengvai, greitai paruošiama, tad puikiai tinka skubanti, tačiau vis tiek norint pasigardžiuoti naminiu maistu. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais bazilikais ar kitais mėgiamais žalumynais.
Šis kokteilis gali tapti vienu mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos.
Šis karis tobulas! Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Daržoves galima keisti pagal skonį - smidrus keisti brokoliais, vietoje pievagrybių tiks nedideliais kubeliais supjaustyta saldžioji bulvė, o vietoje krevečių tinka vištiena, lašiša ar net avinžirniai.
Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.
Šiltos dienos tai puiki proga mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.
Šoninė pagardina daugelį patiekalų. Kepama virš kaitrių žarijų, ji apskrunda iki gardaus traškumo, o vištienai suteikia papildomo sultingumo. Ką jau bekalbėti apie aromatą – jis nuostabus! Tai sotūs iešmeliai, kuriuose dera paprasti, daugelio mėgstami skoniai. Paruošite juos labai greitai, išbandykite!
Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.
Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mūsų vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis.
Pavlova – smaližių desertas. Jis tikrai saldus, tačiau kiekvienas cukraus kristalėlis čia svarbus ir būtinas tam, kad iškeptumėte tobulą morengą. Visa, kas seka toliau, yra beribė kūryba – dešimtys variantų, kokiais kremais, uogomis ar vaisiais pagardinti šį sezonams bei laikui nepavaldų klasikinį saldėsį.
Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.
Šis patiekalas patiks visiems mėgstantiems Tex Mex virtuvę, nes čia susijungia visi geriausi jos skoniai. Receptas smagus, šiuolaikiškas, greitas bei patogus gaminti ir, savaime suprantama, labai skanus.
Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Gardus atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!
Šios salotos įkvėptos graikiškų salotų ingredientų, tik papildytos avinžirniais ir jogurtiniu padažu. Jos puikiai tinka į pietų dėžutę, vakarienei ar įdomesniam garnyrui prie gilio arba kitų patiekalų. Salotos pavyksta maloniai traškios, o feta ir jogurtinis padažas suteikia švelnaus kremiškumo.
Puikus tartas, kurį siūlau ruošti su šviežiomis braškėmis, tačiau jų sezonui pasibaigus, puikiai tiks avietės. Arba galite maišyti kelių rūšių uogas. Rikotos įdaras labai švelnios, glotnios tekstūros. Vietoje rikotos galite naudoti ir labai gerai iki vientiso kremo pertrintą varškę.
Gardžios, švelniai apskrudusios bulvytės puikiai dera su traškia sūrio plutele, kurios malonus sūrumas pabrėžia švelnų jų skonį. Nesudėtingai paruošiamas ir žavingai atrodantis patiekalas, kuris tiks ir kaip karštas užkandis, ir kaip nerealus garnyras.
Nuostabaus skonio ir išvaizdos salotos! Tobulas variantas, kai norisi nesudėtingų, bet įspūdingų pietų ar vakarienės. Balzaminis padažas salotoms tinka be galo, bet jei skubate, galite tiesiog jas apšlakstyti balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.
Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį.