1.
Nutarkuoti apelsino žievelę, atidėti (jos reikės torto pagrindui).
2.
Į nedidelį indelį įspausti apelsino ir pusės citrinos sultis (turėtų gautis apie 120-140 ml), ant jų viršaus užbarstyti želatiną, palikti brinkti 15-20 minučių.
3.
Paruošti torto pagrindą. Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu iki miltų konsistencijos, tuomet įmaišyti nutarkutoą apelsino žievele, pilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
4.
Paruoštą masę sukrsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formos dugną (naudojau 21 cm), suspausti pagrindą, kad šis taptų tolygus ir tvirtas, tuomet padėti į šaldytuvą, kad sukietėtų, kol bus ruošiamas kremas.
5.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti, palikti vos vos atvėsti (kad nebūtų karšta, bet liktų šiek tiek šilta).
6.
Į dubenį dėti maskarponę, jogurtą, berti cukrų, vanilę. Šiek tiek paplakti elektriniu plaktuvu, kad ingredientai susijungtų.
7.
Per kelis kartus supilti grietinėlę, šiek tiek paplakti, kad masė taptų vientisa.
8.
Toliau plakant labai plona srovele supilti ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną ir plakti iki kremas įgaus purumo ir ims šiek tiek laikyti formą (visiškai standus būti neturi).
9.
Ant sutvirtėjusio pagrindo sukrėsti kremą, išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą bent 5-6 valandoms (arba nakčiai), kad tortas sustingtų.
10.
Sausainių sviestui pagaminti, sausainius virtuviniu kombainu sumalti iki trupinių ir berti į mažą puodą. Tuomet pilti vandenį, dėti medų, maišant pakaitinti ant nedidelės kaitros 1-2 minutes iki masė ims tirštėti. Iš karto nukelti nuo kaitros ir supilti į siaurą, aukštesnį puodelį, kuris tik truputį platesnis už blenderio galvą (tai svarbu! Tinka ir pailgas stiklainis).
11.
Leisti masei 4-5 minutes atvėsti, vis kartkartėm pamaišant. Tada į ją sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir sutrinti elektriniu, rankiniu trintuvu lėtai keliant jo galvą aukštyn-žemyn tarsi stumoklį (panašiai, kaip gaminant naminį majonezą). Sausainių masė ims tirštėti ir virsti kremu. Kai taip nutinks, dar kelias sekundes patrinti, o tada šiuo kremu aptepti sustingusį tortą. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą, jog sausainių kremas sustingtų.
12.
Tortą galima papuošti smulkintais sausainiais, džiovintomis uogomis ar kaip tik sugalvosite.