Tinginys su kondensuotu pienu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 132)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 132)
Tinginys su kondensuotu pienu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Tinginys su kondensuotu pienu
Tinginys su kondensuotu pienu
Tinginys su kondensuotu pienu
Tinginys su kondensuotu pienu
Tinginys su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Šis tinginys su kondensuotu pienu ir kakava visada pavyksta skanutėlis ir puikiai sustingsta. Riešutai į tinginį man labai tinka, bet jie nėra būtini - net ir jų neįdėjus, Šis tinginys su kondensuotu pienu ir kakava visada pavyksta skanutėlis ir puikiai sustingsta. Riešutai į tinginį man labai tinka, bet jie nėra būtini - net ir jų neįdėjus, tinginys bus puikus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelio")
380 gramų kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
180 gramų sviesto
2 šaukštai kakavos (su kaupukais)
50 gramų graikinių riešutų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužome į nedidelius gabalėlius. Riešutus (jeigu naudojame) smulkiai sukapojame ir sumaišome su sausainiais.
2.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Tada supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies iki masė susijungs į vientisą ir šiek tiek sutirštės.
3.
Karštą masę pilame ant sausainių ir labai gerai išmaišome, kad visi sausainiai pasidengtų tolygiai. Paliekame atvėsti.
4.
Ant stalviršio ar lentelės pasitiesti kepimo popierių. Ant jo krėsti sausainių masę ir spaudžiant rankomis (arba kepimo popieriaus kraštais) suformuoti standų tinginį.
5.
Tinginį dėti į šaldytuvą bent 5-6 valandoms (arba per naktį), kad sustingtų ir sausainiai sugertų kremą.
6.
Sustingusį tinginį pjaustyti riekelėmis ir skanauti.
Patarimai:
Tinginiui gaminti visada rinkitės tikrą sviestą (ne tepų riebalų mišinį) ir tikrą kondensuotą pieną (ne kondensuoto pieno gaminį), kitaip tinginys gali tvirtai nesustingti.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Маринет
2020-09-28 00:03
Вкусно!!!! ATSAKYTI
Tomas
2020-09-22 22:15
O kokia kakava naudot?Becukre ar ta saldinta su priedais? ATSAKYTI
Greta
2020-09-23 09:44
Paprasta, nesaldinta :) ATSAKYTI
Adriana
2020-07-07 15:41
Labai labai skanu!!! Visada gaunasi! ATSAKYTI
Tasa
2020-05-07 20:37
As gaminau jau keturis kartus. Reik sustot!!!
Nededu riešutų. Bandžiau su pecan nuts, ir kokosu drožlėmis, neprilipo. Bet uztai razinos labai gerai!!!
ATSAKYTI
Renatas Joniškis
2020-04-18 09:13
Nedariau dar bet jau seile bėga.Receptukas liuks. iš tiesų kaip ir visi o paturbinti galima pridejus ir daugiau visokių ingrindiantu. 10 už išsamu receptuka. Nesuprantu kodel jį vadina tinginių ,kad greitai darosi? :) Ji jau darydavome su draugais senai,senai kaip buvo man 10 metų. Pas mus tokia šeima kad pyragai niekada nestovi. gali daryti nors ir 1000 kartų jie visada mums skanus ir greitai pasibaigiantis. Napaleonas,tinginis,skruzdelyno pyragas ir tt. Mano žmonai nepasiseke niekada nėra pas mus ilgai iki sudžiovimo puošenčios lėkštės pyragais ATSAKYTI
Asta
2019-04-09 22:50
Labai geras receptas, pagal jį visada gaminu ATSAKYTI
Nika
2019-12-12 11:43
Galima šokolado įdėti į kakavinę masę (jau nuėmus nuo viryklės ir tada maišyti kol ištirps) - tada dar skaniau ir dar geriau sustingsta. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital