LaMaistas TV - Nostalgiški receptai įdomiau!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-11-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV - Nostalgiški receptai įdomiau!

Šio sekmadienio dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, žavingoji tinklaraščio "Balta lėkštė" autorė Simona Kontrimienė prisiminė vaikystę ir gamino nostalgiškus gardumynus. Žinoma, suteikdami jiems naujų skonių ir spalvų.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 11.24 d. laidos tema "Verdam sriubą!", tad nepraleiskite jaukių, rudens vakarus sušildančių idėjų, kuriomis dalinsis  laidos dalyviai.

 

 

Laidos viešnia Simona gamino nostalgiškus šilkinius bulvių virtinukus su sviesto ir grietinės padažu, kuriuos skanino mėtomis - taip Simona išmoko iš savo močiutės. Į virtinukų tešlą įdėtas šaukštelis ciberžolės suteikė jiens žavingą geltoną spalvą ir švelnią skonio natą. Būtinai pabandykite ir jūs - virtinukai paruošiami be galo paprastai, o jų paragavus kelionė pačiais maloniausiais vaikystės prisiminimais užtikrinta! Beje, jeigu mėgstate bulvinius patiekalus, šioje laidoje Simona taip pat dalinosi patarimu, kaip išvirti tobulą, švelnią kaip debesėlis bulvių košę - receptą rasite čia.
 

REKLAMA

Šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis

Šie šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis ne tik skanutėliai, bet ir žavingai atrodantys

 

Simonos gamintas desertas abejingų taip pat nepaliko - kas gi galėtų atsispirti šioms minkštutėms varškinėms skarelėms su obuolių įdaru? Burnoje jos sutirpsta su kiekvienu kąsneliu. Kad būtų įdomiau, Simona į skarelių tešlą įtarkavo apelsino žievelės, o tradiciškai naudojamą cinamoną pakeitė meduoliškais prieskoniais. Taip gimė skanėstas, kuris tobulai tiks pajaukinti vakarus belaukiant Kalėdų!

 

Varškinės obuolių skarelės

Varškinės skarelės su obuoliais ir meduolių prieskoniais

 

Šioje laidoje mūsų šefas Vylius Blauzdavičius į savo vaikystę keliavo gamindamas švilpikus. Tačiau ne paprastus! Vylius švilpikus užkepė su malta mėsyte, pomidoriniu padažu ir daug sūrio. Švilpikai jau savaime yra gerai, o taip paruošti jie sužimba visu skanumu. Būtinai paragaukite ir jūs - pagaminsite labai nesudėtingai. Beje, jeigu skubate, o norite švilpikų užkepėlę paruošti dideliam valgytojų būriui, orkaitėje galite ją ne tik užkepti, bet ir joje iškepti pačius švilpikus - išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite tirpintu sviestu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
 

Užkepti švilpikai

Malta mėsa, pomidoriniu padažu ir sūriu užkepti švilpikai



Desertui Vylius mus gundė spėkite kuo? Taip, mažai saldumynų yra nostalgiškesni už tinginį. O kad būtų daugiau intrigos, tinginį Vylius gamino ne tradicinį, o "snikerinį" - jį gardino tirpintu šokoladu ir dėjo daaaaug skrudintų sūdytų žemės riešutų. Visiems skoniams susijungus riešutų sūrumas dingo, tačiau liko puikus skonių derinys, menantis ir klasikinį tinginį, ir "Snickers" šokoladuką viename.

 

Snikerinis tinginys

Snikerinis tinginys

 

Laidoje Vylius taip pat dalinosi patarimu, kaip greitai ir nesudėtingai paruošti silkės kapotinį su obuoliais ir svogūnais. Šiuo kapotiniu galima gardžiuotis tiek vienu, tiek tepti ant paskrudintos duonelės. Paruošiama greitai, sotu ir labai skanu.

 

Silkės kapotinis su obuoliais ir svogūnais

Silkės kapotinis su obuoliais ir svogūnais

 

Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę kulinarinę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje kepė žagarėlius! Bet Tomas nebūtų Tomas, jeigu šie žagarėliai liktų klasikiniai. Kitaip negu įprasta tradiciniams saldiems žagarėliams, Tomas juos gamino sūrius, gardino kmynais ir patiekė su karamelizuotų pastarnokų kremu (Tomo patarimą, kaip lengvai karamelizuoti bet kokias daržoves, žiūrėkite čia). Žinoma, jeigu druską pakeisite trupučiu cukraus, kmynus - cinamonu ar meduolių prieskoniais, o iškepusius žagarėlius pabarstysite trupučiu cukraus pudros, šis receptas lengvai virs puikiu desertu.


Žagarėliai su kmynais

Traškūs žagarėliai su kmynais


Viena vaikystės nostalgija Tomas laidoje taip pat nepasiribojo. Žagarėlius pavertes nesaldžiu užkandžiu, desertui Tomas patiekė trapų, skanutėlį skruzdėlyną. Neapsigaukite, intrigos į skruzdėlyno receptą Tomas irgi įnešė. Kokios? Sužinosite pasižiūrėję receptą. Išduosime, jog po filmavimo šis skruzdėlynas akimirksniu buvo nušluotas nuo stalo.

 

Arkasas

Skruzdėlynas įdomiau
 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital