Skruzdėlynas įdomiau

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Skruzdėlynas įdomiau
Skruzdėlynas įdomiau
Skruzdėlynas įdomiau
Autorius apie receptą: Nuostabus skruzdėlynas smaližiams nesudėtingai ir labai skaniai! Šis ruošiamas ne tik iš kvietinių, bet ir grikių miltų! Papildomai tinka papuošti aguonomis. Nuostabus skruzdėlynas smaližiams nesudėtingai ir labai skaniai! Šis ruošiamas ne tik iš kvietinių, bet ir grikių miltų! Papildomai tinka papuošti aguonomis. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
200 gramų grietinės (riebios)
100 gramų grikių miltų
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų medaus (naudojau su šermukšniais)
2 vienetai kiaušinių
1 gramas malto kardamono
šiek tiek rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušiniai išplakami su kardamonu. Plakinys įmaišomas į grikių miltus.
2.
Beriama šiek tiek rudojo cukraus, dedama grietinė ir išmaišoma.
3.
Dedami kvietiniai miltai ir užminkoma prie rankų nelimpanti tešla.
4.
Išminkyta tešlą suvyniojama į maistinę plėvelė ir pamušama kočėlu, kad prisisotintų oro (kaip tai daroma, žiūrėkite video recepte).
5.
Tešla dedama į šaldytuvą ir šaltai ir laikoma bent 2 valandas.
6.
Tešla plonai iškočiojama, subadoma specialiu įrankiu arba šakute ir supjaustoma siauromis juostelėmis.
7.
Juostelės verdamos iki 180-200 laipsnių įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
8.
Išvirusios dedamos ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
9.
Medus pakaitinamas keptuvėje arba prikaistuvyje ant nedidelės ugnies, kol suskystėja.
10.
Iškeptos juostelės sudėliojamos gražiai bokšto pavidalu ir apšlakstomos medumi.
11.
Skruzdėlyną dar tinka pabarstyti skrudintais lazdyno riešutais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šiam skruzdėlynui gaminti naudojau medų, gardintą džiovintais šermukšniais, nes jis turi lengvos rūgštelės, kuri skruzdėlynui labai tinka. Džiovintais vaisiais gardinto medaus rasite didesniuose prekybos centruose arba sveiko maisto parduotuvėse. Žinoma, tinka ir paprastas medus - galite jį paskaninti šlakeliu citrinos sulčių ar mėgiamais prieskoniais.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital