Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu
Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu
Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu
Autorius apie receptą: Minšti viduje, su traškia plutele išorėje - pasakiškai skanūs švilpikai. Šie patiekiami dar sočiau - užkepti su malta mėsa ir konservuotais pomidorais ir sūriu. Minšti viduje, su traškia plutele išorėje - pasakiškai skanūs švilpikai. Šie patiekiami dar sočiau - užkepti su malta mėsa ir konservuotais pomidorais ir sūriu. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų bulvių (virtų)
100 gramų sviesto
100 gramų miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
400 gramų faršo
400 gramų konservuotų pomidorų (1 skardinės)
150 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Virtas bulves sumalti mėsmale arba gerai sutrinti grūstuve. Įmušti kiaušinį, išmaišyti.
2.
Berti miltus, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir išminkyti. Miltų reikėtų dėti tiek, jog masė būtų formuojama - ne lipni, bet ir jokiu būdu ne kieta.
3.
Tešlą padalinti į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies rankomis “suvolioti” dešrą. Ją supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
4.
Keptuvėje įkaitinti sviesto ir kepti švilpikus, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
5.
Faršą paskaninti druska, pipirais (galima dar įdėti mėgiamų mėsos prieskonių) ir iš jo suformuoti nedidelius kamuoliukus. Juos iškepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, gražiai apkepant iš visų pusių. Atidėti į šalį.
6.
Keptuvėje ant aliejaus apkepinti pusžiedžiais pjaustytą svogūną iki suminkštės. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir dar pakepinti apie pusę minutės. Supilti konservuotus pomidorus, patroškinti, kad nugaruotų skysčio ir padažas sutirštėtų. Padažą nuimti nuo ugnies ir į jį įmaišyti faršo kamuoliukus.
7.
Mėsos padažą krėsti į kepimui tinkamą indą. Ant viršaus berti švilpikus, gausiai užtarkuoti sūrio.
8.
Kepti griliuje arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol sūris visiškai išsilydys
9.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Bulves švilpikams geriausia virkite su lupena ir nulupkite prieš ruošdami švilpikus. Taip verdant bulvėse išlieka daugiausiai krakmolo.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital