Šio sekmadienio, rugsėjo 22 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, tinklaraščio KumutesVirtuve.lt autorė Renata dalinosi idėjomis, kaip įdomiau paruošti kugelį!
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. O visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia.
Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 09.29 d. laidos tema "Moliūgai atidunda", tad nepraleiskite skanutėlių idėjų!
Šioje laidoje mūsų šefas, grilio patiekalų profesionalas Vylius Blauzdavičius žiūrovų skonius kuteno tradiciniu regioniniu patiekalu - dzūkiškomis bulvinėmis bandomis ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu.
Vylius dalinasi ne tik pačiu puiki regioninės Lietuvos receptu, bet ir rekomenduoja ją patiekti su labai skaniu padažu, kuriam sutirštinti nereikės nei miltų, nei krakmolo!
Dzūkiška bulvinė banda ant kopūsto lapo, gaminta "La Maistas" TV laidoje
Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę patirtį turintis ir daugiau nei 20 prestižinių apdovanojimų pelnęs Tomas Rimydis ypač gerai išmano tikros lietuviškos virtuvės subtilybes. Maisto paveldą jis paverčia tikru šedevru. Šįkart Tomas laidoje gamino purų kugelį be pieno! Kaip ir tradicinis, šis plikomas, tačiau ne pienu! Kokį paslaptingą ingredientą siūlo rinktis Tomas, jei propaguojate veganišką ar vegetarišką virtuvę, ar tiesiog nevartojate laktozės rasite čia.
Purus kugelis be pieno, patiektas su grietinės sniegu
Talentingoji laidos viešnia Renata Lapė, spaudžianti natūralius aliejus, aktyviai besidominti fermentacija ir besidalinanti savo puikiais receptais tinklaraštyje KumutesVirtuve.lt, žiūrovams parodė, kaip paruošti ypatingą, net karališką kugelį su rūkytomis ausytėmis!
Taip pat Renata pasidalino gudrybe, kaip vienu kartu paruošti daugiau kugelio ir kaip jį ypatingai skaniai panaudoti kitą dieną!
Karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3 žiūrėdami "La Maistas"!