Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu
Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu
Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu
Autorius apie receptą: Šios bandos yra nostalgiškas, lengvai pagaminamas ir tikrai puikus patiekalas, kai norisi jaukiai ir sočiai. Tradiciškai Dzūkiškos bandos būdavo kepamos krosnyje ir naudojami Šios bandos yra nostalgiškas, lengvai pagaminamas ir tikrai puikus patiekalas, kai norisi jaukiai ir sočiai. Tradiciškai Dzūkiškos bandos būdavo kepamos krosnyje ir naudojami džiovinti kopūstlapiai bei vien nevirtos bulvės, o mūsų receptas pritaikytas kasdienei virtuvei. Patikėkite, irgi be galo skanu. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų bulvių
2 vienetai kopūstų lapai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
200 gramų grietinės
4 griežinėliai kiaulienos šoninės
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Grilių įkaitinti iki 220 C laipsnių. Jei neturite griliaus - iki 220 C laipsnių įkaitinti orkaitę.
2.
Visas bulves nuskusti. Vieną trečdalį bulvių išvirti.
3.
Likusias nevirtas bulves smulkiai sutarkuoti (kaip kugeliui). Jeigu turite grilių, prieš tarkuodami bulves galite pirmiausiai apdeginti ant anglių, nulupti žievę ir tik tada tarkuoti - bandos bus dar minkštesnės ir turės “dūmo” poskonį.
4.
Išvirusias bulves gerai sugrūsti ir įmaišyti į tarkius. Pagal skonį berti druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišyti (galima ir rankomis).
5.
Nuo kopūsto nuimti du didelius lapus (jie turėtų būti nesuplyšę, gražiai įdubę kaip dubenėlis).
6.
Ant kopūstų lapų pilti tarkius (svarbu neperpilti).
7.
Atsargiai perkelti ant griliuje ar orkaitėje įkaitinto picos akmens (jeigu neturite akmens, perkelkite ant įkaitintos kepimo skardos).
8.
Kepti apie 45 miutes arba kol bandos gražiai paruduos.
9.
Kai iki bandų iškepimo liks 10-15 minučių, pasiruošti padažą - smulkiai supjaustytą svogūną ir šoninę pakepinti įkaitintoje keptuvėje (geriausia špižinėje). Kai svogūnai suminkštės, pilti grietinę. Pagal skonį pagardinti druską bei pipirais. Ant nedidelės ugnies patroškinti dar 3-5 minutes.
10.
Iškeptas bandas perkelti į lėkštę ir patiekti su padažu. Mes dar jas pagardinome traškia šonine (kaip ją paruošti, žr. patarimus) ir pabarstėme sulkintais krapais bei svogūnų laiškais.
Patarimai:
Šias bandas labai tinka pateikti su traškia šonine. Ją paruošite labai paprastai - šaukštą pomidorų pastos sumaišykite su šaukštu rudojo cukraus ir šiuo mišiniu įtrinkite 4 šoninės riekeles. Dėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus ir sutraškės.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital