Karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis
Karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis
Autorius apie receptą: Ypatingas, tiesiog karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis! Ypatingas, tiesiog karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis! Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai bulvių
2 vienetai rūkytų kiaulių ausų
200 mililitrų pieno (naudojau 3,5% riebumo)
1 vienetas svogūnų (geltonojo)
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
2 šaukšteliai rupi duska (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis kmynų
Patiekiant:
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuplauti, nuskusti ir dar kartą kruopščiai perplauti po šalto vandens srove. Svogūną nulupti ir perpjauti per pusę.
2.
Bulves ir svogūnus sutarkuoti į gilų indą (tarkuoti bulvių tarkavimo mašina arba smulkia rankine tarka).
3.
Pieną pakaitinti iki 60-70 laipsnių ir iškart pilti ant tarkių. Gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
4.
Kiaulių ausis supjaustyti plonomis juostelėmis.
5.
Kiaušinius gerai išplakti puodelyje ar gilesniame inde.
6.
Į tarkius supilti kiaušinių plakinį, berti ausų juosteles. Pasūdyti, pagardinti kmynis ir kruopščiai išmaišyti.
7.
Masę supilti į stiklinę ar keramikinę kepimo formą. Išlyginti paviršių ir dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kepimo režimas - katinimas iš viršaus ir apačios).
8.
Priklausomai nuo kugelio storio, kepti apie 1-1,5 valandas.
9.
Tiekti karštą, supjausčius gabalėliais. Gardinti grietine.
Patarimai:
Vietoje grietinės šį kugelį tinka patiekti su varškės pagardu - 2 standartinius pakelius varškės (apie 360 g) ištrinti su 100-150 ml riebesnio pieno. Pagal skonį pasūdyti ir įmaišyti smulkintų krapų.
Vienu metu patogu kepti iš karto du kugelius. Vieną jų, supjausčius gabaliukais, galima laikyti šaldiklyje ir vėliau pašildyti keptuvėje.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital