Autorius apie receptą:
Vasara, braškės ir ledai. Kas gali būti geriau? Nebent dar atostogos. Aš vis dar spėju pataikyti į nuvažiuojančių braškių traukinį. Dar jų yra, bet jau tikrai tikrai
Vasara, braškės ir ledai. Kas gali būti geriau? Nebent dar atostogos. Aš vis dar spėju pataikyti į nuvažiuojančių braškių traukinį. Dar jų yra, bet jau tikrai tikrai paskutinės. Užtruksite gaminant apie 10 min + šaldymo laikas. Receptą radau Beatosvirtuve.lt svetainėje.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
400 gramų
braškių
300 gramų
cukraus
250 mililitrų
vandens
3 vienetai
žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Braškes nuplauname, nuskabome lapelius ir sutriname smulkintuvu.
2.
Iš trijų žaliųjų citrinų išspaudžiame sultis ir nuo vienos nutarkuojame žievelę. Sumaišome su braškių tyre.
3.
Cukrų išmaišome vandenyje ir pakaitiname, kol ištirps ir pradės burbuliuoti. Supilame sirupą ant braškių.
4.
Išmaišome, pilame į ledų aparatą arba indą skirtą šaldymui. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir dedame į šaldymo kamerą.
5.
Jeigu šaldome paprastame indelyje, perplakame po kelių valandų, kad neliktų sušalusių ledo gabalėlių.
6.
Kantriai laukiame, kol pilnai sustings ir skanaujame.