LaMaistas TV - Vakarienė per pusvalandį

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-10-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV - Vakarienė per pusvalandį

Šio sekmadienio, spalio 20 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias, buvęs grupės "Bavarija" muzikantas, šefas Jonas Jonušas dalinosi savo receptai ir patarimais, kaip paruošti vakarienę per pusvalandį. Šį kartą jie mus lepino, ne tik pagrindiniu patiekalu, bet ir desertu!
 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 10.27 d. laidos tema "Žaidžiam Helovyną", tad nepraleiskite skanutėlių idėjų!

 


Šioje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius gamino Sultingą jautienos kepsnį. Vylius išduoda paslaptį, kad labai skaniam, minkštam ir sultingam kepsniui namuose nebūtinos brangios jautienos dalys. Labai skanų kepsnį galima iškepti ir iš pigesnės jautienos dalies! Jei susigundėte ir norite išbandyti, jo receptą rasite čia.

Vylius jį patiekia su puikiu Čimičiuri žalumynų padažu ir lengvomis salotomis.

Sultingas jautienos kepsnys


Taip pat laidoje Vylius pasidalino patarimu, kaip paruošti labai greitą amerikietiškos klasikos, Mac N Cheese, versiją. Šis receptas ypač pravers, jeigu turite virtų makaronų likučių. Būtinai pasižiūrėkite!

 

Na, o desertui grilio žinovas Vylius pasiūlė tikrai gurmanišką idėją - keptų vaisių pelėsiniu sūriu. Vylius naudojos kriaušes ir figas, bet puikiai tiks ir kitokie mėgstami vaisiai, kaip obuoliai, slyvos, persimonai.

 

Kepti vaisiai su pelėsiniu sūriu

 

Vaisių saldumas pabrėžia sūrio pikantiškumą ir viskas susipina puikiame skonių derinyje. Šį receptą verta išbandyti!


Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę kulinarinę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje įrodė, kad sultingiems šonkauliukams gali pakakti vos pusvalandžio, jei žinote, kaip juos paruošti! Tomas šiam puikiam patiekalui pasitelkia greitpuodį. Taip pats jis pasidalina naudingais patarimais, kaip teisingai naudotis greitpuodžiu, kaip jame paruošti puikų kaulų sultinį!

Sultingi šonkauliukai per pusvalandį


Tomas laidoje neapsiribojo vien vakariene per pusvalandį, jis sujungė du lietuvių pamėgtus desertus į vieną ir paruošė skanutėlį Šakočio tinginį! Lengvai pagaminamas ir neįtikėtinai skanus gardumynas. Galite patiekti kaip greitą desertą mažose vienos porcijos stiklinėse arba palikti sustingti šaldytuve (jei skubate - šaldiklyje), pjaustyti riekelėmis ir gardžiuotis tobulu desertu. 

 

Šakočio tinginys


Laidoje šį kartą svečiavosi buvęs grupės "Bavarija" narys, o dabar šefu dirbantis, daugybę talentų turintis Jonas Jonušas. Jis atskleidė, kad yra neabejingas Azijos virtuvės patiekalams ir žiūrovams parodė, kaip paruošti  Azijietiškus makaronus su vištiena ir daržovėmis. Jonas pasakoja, kad tam net nebūtina speciali Azijos virtuvėje naudojama Wok keptuvė - puikiai išsiversite ir su paprastesniais rakandais. 

 

Azijietiški makaronai su vištiena ir daržovėmis

 

Jonas negailėjo ir naudingų patarimų žiūrovams, vienas jų - kaip paruošti pomidorinį padažą "Marinara". Jis pataria, kokius pomidorus rinktis, ką daryti, jei jie nėra pakankamai saldūs, trumpai supažindina net su įdomia padažo pavadinimo istorija.

 

Na, o kaip gi be deserto? Laidos svečias Jonas parodė, kaip paruošti lietuvišką interpretaciją Brazilijos saldainių "Brigadeiros" tema! Šį kartą saldainiukai ruošiami su lietuvių itin pamėgtu ingredientu - karamelizuotu kondensuotu pienu, o tobulos tekstūros suteikia apvoliojimas cukruje. Vos vienas kąsnelis prie arbatos ar kavos, akimirką pavers ypatinga!

 

Greiti rududu triufeliai ala "Brigadeiros"


Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital