Sultingi šonkauliukai per pusvalandį

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Sultingi šonkauliukai per pusvalandį
Sultingi šonkauliukai per pusvalandį
Autorius apie receptą: Sultingus šonkauliukus paruošti galima ir tikrai greitai. Pagal šį receptą jie pavyksta minkštučiai, o kokosinis padažas suteikia skoniui intrigos. Sultingus šonkauliukus paruošti galima ir tikrai greitai. Pagal šį receptą jie pavyksta minkštučiai, o kokosinis padažas suteikia skoniui intrigos. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų kiaulienos šonkaulių
400 gramų kokosų pieno
100 gramų svogūnų
20 gramų česnako
100 gramų pastarnoko
5 gramai rozmarino
5 gramai peletrūno
10 gramų aitriųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
pagal skonį druskos
Garnyrui:
2 vienetai tortilijų
100 gramų ožkos pieno sūrio
10 gramų mėtų
šiek tiek petražolių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prieskoninės žolelės, česnakas ir čili pipiras susmulkinamas. Viskas sumaišoma su šiek tiek aliejaus ir druskos.
2.
Šonkauliukai įtrinami paruoštu marinatu.
3.
Tada šonkauliukai apdeginami karamelizatoriumi (tokiu pačiu, kuris naudojamas gaminant krembriule desertus).
4.
Į puoda dedami marinato likučiai, stambiai supjaustyti pastarnokai ir svogūnai, beriamos kokoso drožlės, užpilama kokoso pienu, užvirinama. Dedami šonkauliai, pagal skonį pagardinama druska.
5.
Verdama aukštoje temperatūroje 20-25 min.
6.
Kol verda šonkauliukai, pasiruošiamas garnyras - tortilijos su sūriu. Ožkos sūris sumaišomas su smulkintomis mėtomis ir petražolėmis. Ant vienos tortilijos per visą plotį užtepamas ožkos sūrio įdaras ir uždedamas kitas tortilijos lakštas, rankomis paspaudžiama, kad gerai suliptų. Kepama iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes. Iškepus supjaustoma trikampėliais.
7.
Šonkauliukai patiekiami su pjaustytomis tortilijomis ir daržovių salotomis, apšlakstomi kokosiniu padažu (likusiu šonkauliukams troškinantis).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital