Sultingas jautienos kepsnys

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Sultingas jautienos kepsnys
Sultingas jautienos kepsnys
Sultingas jautienos kepsnys
Autorius apie receptą: Labai skaniam, minkštam ir sultingam kepsniui namuose nebūtinos brangios jautienos dalys. Labai skanų kepsnį galima iškepti ir iš paslėpsnio! Labai skaniam, minkštam ir sultingam kepsniui namuose nebūtinos brangios jautienos dalys. Labai skanų kepsnį galima iškepti ir iš paslėpsnio! Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų jautienos paslėpsnių (angl. flank steak)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
35 gramai kalendros
15 gramų mėtų
15 gramų petražolių
7 gramai svogūnų laiškų
2 šaukštai aliejaus
1.5 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukštas skysto medaus
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio druskos
1 vienetas aitriosios paprikos
Salotoms:
200 gramų pomidorų
2 vienetai svogūnų
500 mililitrų vandens (kad apsemtų daržoves)
50 mililitrų obuolių acto (arba vyno acto)
50 gramų petražolių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus (arba medaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepsnio gaminimas paprastas - įkaitinti keptuvę arba grilių iki maksimumo. Kepti iš abiejų pusių po 2 min. ir tada dar po 30s iš abiejų pusių. Iškeptą kepsnį supjausytyti plonomis juostelėmis, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
2.
Prie šio kepsnio labai tinka žolelių padažas - visas žoleles, česnaką, aitriąją papriką smulkiai supjaustyti ir patrinti. Supilti citrinų sultis, medų, aliejų, druską, viską labai gerai išmaišyti. Padažas bus dar skanesnis šiek tiek palaikytas šaldytuve - visi skoniai geriau susijungs.
3.
Prie kepsnio labai tinka pomidorų ir svogūnų salotos - svogūnus ir pomidoruys supjaustyti riekelėmis. Užpilti vandeniu, supilti actą, įberti šiek tiek cukraus ir duskos. Palikti truputį pasimainuoti, o tada nusunkti ir pagardinti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital