LaMaistas TV laida - "Valgome sveikiau"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-05
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Valgome sveikiau"

Šio sekmadienio, sausio 5 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia dietistė, knygos "Liekna visam gyvenimui" autorė Vaida Kurpienė dalinosi idėjomis, ką skanaus ir sveiko pagaminti pietų ar pusryčių stalui.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 



Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 01.12 d. laidos tema Sūris!

Šioje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius gamino jautienos troškinį su grikiais, daržovėmis ir džiovintomis slyvomis. Puikus, subtilus skonis tikrai sužavės. Vylius primena, kad troškinant būtina patikrinti, ar netrūksta skysčio, jei trūksta, papildomai reikia įpilti šiek tiek vandens. O patį troškinį labai skanu patiekti su grikiais.

 

Jautienos troškinys su grikiais, daržovėmis ir džiovintomis slyvomis

 

Antrajam patiekalui Vylius pasirinko gaminti gaivias salotas su ridikėliais ir bulvytėmis. Salotos ne tik labai skanios, bet ir tikrai sočios. Taip pat Vylius pateikia puikų patarimą norint, kad aliejus būtų aromatingesnis – jame reikia palaikyti česnako skilteles arba prieskonines žoleles, taip aliejus įgaus nuostabų aromatą ir suteiks puikų skonį salotoms.

 

Gaivios salotos su ridikėliais ir bulvytėmis

 

Taip pat Vylius parodė, kaip nesudėtingai paruošti ypatingai gaivų, šiek tiek pikantišką ir tikrai labai skanų jogurtinį Tzatziki padažą su raugintais agurkais. Šis padažas puikiai pagardina salotas, įvairius vištienos, žuvies patiekalus ar keptų daržovių juosteles. Labai greitai pagaminamas, tad puikus pasirinkimas, jei susėdus prie pietų ar vakarienės stalo pastebėsite, kad trūksta padažo.

 

Jogurtinis Tzatziki padažas su raugintais agurkais

 

Laidos viešnia Vaida kepė morkų keksiukus be kvietinių miltų. Vietoje kvietinių miltų ji naudojo kokosų miltus, tačiau galima naudoti ir kitus mėgstamus, pavyzdžiui ir avižinius. Jei jų neturite, Vaida pateikia puikią idėją, kaip pasigaminti avižinius miltus namie: tereikia elektriniu trintuvu susmulkinti avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos. Keksiukams natūralaus saldumo suteikia morkos, papildomai saldiname klevų, datulių ar agavų sirupu, jiems ruošti nenaudojamas pridėtinis cukrus! Ypatingai gardūs, švelnaus skonio keksiukai bus pamėgti visų artimųjų, rekomenduojame išbandyti.

 

Morkų keksiukai be kvietinių miltų

 

O jei ieškote idėjų, ką skanaus ir greito, bet ir kiek neįprasto pasigaminti pusryčiams, Vaidos gaminti greiti omleto keksiukai su daržovėmis tam puikiai tiks. Tai puikus variantas norint sočių, bet greitų pusryčių. Vaida primena, kad gaminant tokius omleto keksiukus nereikia pripildyti pilnos formelės, nes kepant jie pakils.

 

Greiti omleto keksiukai su daržovėmis

 

Taip pat Vaida pasidalino patarimu, kaip sveikai ir skaniai pagardinti salotas be majonezo. Kopūstų salotoms Vaida siūlo jį sutarkuoti ir pašlakstyti šviežiomis greipfruto sultimis, gerai pagniaužyti ir palikti pastovėti. Na, o plonai tarkuotomis morkoms Vaida siūlo net du būdus: pašlakstyti apelsino sultimis arba sojos ir vandens mišiniu. Jei dar nebandėte, rekomenduojame!

 

Laidos šefas Tomas Rimydis šį karto visus nustevino nuostabaus skonio ežero žuvų žuviene. Tradicinė žuvienė būdavo verdama skirtingai priklausomai nuo Lietuvos regiono, tačiau ši puikaus, švelnaus, kreminio skonio žuvienė tikrai patiks visiems, mėgstantiems žuvį. O gal net ir tie, kurie jos nemėgsta, šią sriubą pamils. Būtina išbandyti ir paragauti, tikrai taps viena mėgstamiausių.

 

Ežero žuvų žuvienė

 

Daržovių entuziastams ir tiems, kurie dar tik mokosi jas prisijaukinti savo virtuvėse, Tomas pateikia trumpai keptų žieminių daržovių receptą. Šias keptas daržoves tiekiame su batatų koše, labai paprasta pagaminti, bet skanu ir puikiai tinka sveikam užkandžiui.

 

Trumpai keptos žieminės daržovės

 

Mėgstantiems sriubas, Tomas parodė, kaip pagaminti tobulą keptų morkų sriubą. Ši trinta, tiršta, kreminė ir subtilaus skonio sriuba puikiai tinka sušilti ir sočiai pavalgyti. Sriubą tiekiame su vertingosiomis sorų kruopomis. Suktis virtuvėje ilgai nereikia, tačiau rezultatas nuostabus.

 

Tobula keptų morkų sriuba

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital