Ežero žuvų žuvienė

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ežero žuvų žuvienė
Ežero žuvų žuvienė
Ežero žuvų žuvienė
Ežero žuvų žuvienė
Ežero žuvų žuvienė
Autorius apie receptą: Švelnaus skonio, labai puiki ir skani žuvienė. Taps tikrai mėgstama ir dažnai tiekiama ant pietų stalo. Švelnaus skonio, labai puiki ir skani žuvienė. Taps tikrai mėgstama ir dažnai tiekiama ant pietų stalo. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas žuvies (tinka upėtakis, karpis ir kt.)
2 litrai vandens
200 gramų grietinėlės
100 gramų svogūnų
100 gramų morkų
20 gramų česnako
30 gramų krapų
10 gramų kalendros (nebūtina)
2 vienetai gvazdikėlių
1 gramas juodųjų pipirų
1 gramas garstyčių grūdelių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trečdalis krapų susmulkinama.
2.
Žuvis išvaloma ir išfiliuojama. Filė aptepama alyvuogių aliejumi, apibarstoma smulkintais krapais ir paliekama marinuotis, kol verda sultinys.
3.
Į šaltą vandenį dedami svogūnai, česnakai, morkos, prieskoniai ir žuvies galvos bei kaulai.
4.
Verdama ant nedidelės ugnies apie 2 valandas.
5.
Sultinys perkošiamas.
6.
Į sultinį supilama grietinėlė ir dar paverdama ant stipresnės ugnies 15 – 20 minučių. Pagal skonį pagardinama druska.
7.
Prieš patiekiant žuvies file pagardinama trupučiu druskos ir supjaustoma vidutinio dydžio gabalėliais. Apkepama keptuvėje ant šiek tiek aliejaus.
8.
Į lėkštę pilamas sultinys ir dedami apkeptos žuvies gabalėliai.
9.
Žuvienę dar galima pagardinti apkeptais mėlynųjų svogūnų žiedais ir mėlynųjų morkų (arba paprastų morkų) kubeliais bei apšlaksčius alyvuogių aliejumi ar iš krapų pagamintu žalumynų aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital