Morkų keksiukai be kvietinių miltų

AUTORIUS:
Vaida Kurpienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Morkų keksiukai be kvietinių miltų
Morkų keksiukai be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Šiems keksiukams nereikia kvietinių miltų, tad puikiai tiks jei jų netoleruojate ar vengiate. Keksiukai labai gardūs, subtilaus skonio, tikrai patiks. Šiems keksiukams nereikia kvietinių miltų, tad puikiai tiks jei jų netoleruojate ar vengiate. Keksiukai labai gardūs, subtilaus skonio, tikrai patiks. Vaida Kurpienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
550 gramų morkų
180 gramų sviesto
150 gramų klevų sirupo (arba datulių ar agavų sirupo)
120 gramų kokosų miltų (arba avižinių miltų)
4 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (arba cinamono)
1 šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina)
pagal poreikį augalinio migdolinio gėrimo (arba kitokio pieno)
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinkite.
2.
Morkas sutarkuokite labai smulkia trintuve (geriausia - bulvine).
3.
Kiaušinius gerai išplakite drauge su klevų sirupu, vanile ir meduolių prieskoniais.
4.
Sudėkite kokosų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite.
5.
Įpilkite migdolų pieno tiek, kad masė būtų tiršta, bet maišoma.
6.
Sudėkite morkas, išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite.
7.
Masę sukrėskite į keksiukų formeles ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių (kol keksiukai gražiai paruduos).
8.
Iškepusiems keksiukams leiskite šiek tiek atvėsti formelėse ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Vietoje kokosų miltų tinka ir avižiniai miltai. Juos pasigaminti galite patys elektriniu trintuvu susmulkinę avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos. Jeigu naudosite avižinius miltus, migdolų pieno reikės gerokai mažiau negu gaminant su kokosų miltais (gali net ir visai nereikėti).
AUTORIUS: Vaida Kurpienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
m
2020-09-30 14:58
Nepatiko. Tokie sprangūs ir "sunkūs". ATSAKYTI
Laima
2020-01-19 15:28
Superiniai keksiukai - 100 balu , nors klevu sirupo pyliau daug maziau ( is akies ) . Aciuuuuu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital