LaMaistas TV laida - "Kalėdų belaukiant"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Kalėdų belaukiant"

Šio sekmadienio rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, tinklaraščio MagicMint.lt įkūrėja Natalija Kurganovė dalinosi puikiais ir naudingais patarimais ir receptais, ką įdomaus, skanaus ir ypatingo paruošti žiemos šventėms – Kalėdoms arba tiesiog, kuo nustebinti savo artimuosius, susirinkusius prie stalo.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Laidos viešnia Natalija gamino tradicinį Kūčių stalo patiekalą netradiciškai – kūčiukus be kvietinių miltų. Tai puikus receptas tiems, kas netoleruoja glitimo ar nori išbandyti kitokį kūčiukų receptą, kadangi jiems naudojami migdolų miltai. Natalija pataria, ką daryti norint, kad kūčiukai būtų mažiau trapūs. To paslaptis – papildomai įdėti keli šaukštai krakmolo.

 

Kūčiukai be kvietinių miltų

 

Antram patiekalui laidos viešnia Natalija pasirinko midijas užkeptas sūriu. Jei jau esate ragavę midijų, šis receptas turėtų tikrai patikti, na, o jei dar niekada neragavote, po šių midijų degustavimo turėtumėte jas tikrai pamėgti. Jei patiks šis receptas, galite eksperimentuoti ir su kitais sūriais, tikrai nepagadinsite.

 

Midijos užkeptos su sūriu. Tinka patiekti su citrinos skiltele

 

Mūsų šefas Vylius parodė skanių, šventiškų, meduoliškų sausainių su šokoladu receptą. Labai skanūs ir puikiai tinkami žiemos rytams prie kavos ar arbatos puodelio. Vylius pataria, kad jei norite minkštų sausainių, kepti reikėtų apie 10 – 12 minučių, o jei norite traškesnių, kepti reikia šiek tiek ilgiau.

 

Meduoliški sausainiai su šokoladu

 

Šefas Vylius pateikė ir kitokį, daugelio pamėgtą bulvių apkepo variantą, tik šį kartą patobulintą su silke. Tai puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius susirinkusius prie stalo. O šis apkepas labai skanus tiek karštas, tiek jau atvėsęs, tad tinka papjaustyti ir kaip užkandį.

 

Bulvių apkepas su silke

 

Vylius pasidalino patarimu, kaip trimis skirtingais būdais patiekti silkę su pakepinta juoda duona. Švenčių laikotarpiu silkė yra vienas populiariausių produktų, randamų ant stalo. Bet kaip ją patiekti originaliau? Vylius siūlo tris būdus, ką galima pagardinti silke: ant duonos riekelės su avokadu, ant duonos riekelės ištrintos česnaku arba kietai paskrudinus duonos riekę, ją supjaustyti kvadratėliais ir įmaišyti į silkę. Labai paprasta, o taip skanu!

 

Silkė su juoda duona trimis skirtingais būdais

 

O šefas Tomas parodė, kaip pagaminti sterką pagal Radvilas. Šis patiekalas atrodo labai šventiškai, puikiai tinka gaminti švenčių metu. Neabejotinai patiks visiems svečiams. O prie šio sterko skanu šalia patiekti troškintas pastarnoko riekeles ir paskaninti šiuo burokėlių majonezu.

 

Sterkas pagal Radvilas

 

Šefas Tomas gamino kiek kitokį meduolinį pyragą, nei esame pratę matyti ir valgyti. Šis meduolinis pyragas su griežčiais maloniai nustebins savo nesaldžiu įdaru. O jei nemėgstate ar neturite griežčių, šefas siūlo drąsiai rinktis kitokias  savo mėgstamas daržoves.

 

Meduolinis pyragas su griežčiais

 

Tomas dalinosi patarimu, kaip greitai pasigaminti naminį majonezą. Žinoma, Tomo majonezas ypatingas - su burokėliais. Receptą tikrai verta išbandyti! Tomas primena svarbų faktą - visi majonezui naudojami produktai turi būti vienodos temperatūros, geriausia prieš gaminant viską palaikyti šaldytuve bent porą valandų.

 

O jei norite, kad namai atrodytų dar šventiškiau ir kvepėtų itin skaniai, laidoje Natalija rodė, kaip iš apelsinų pasidaryti dekoracijas namams. Labai lengvos, puikiai tinkančios praleisti jaukų vakarą su šeima ir puošti namus šį gražų laikotarpį.

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital