Praėjususį sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - Kalėdų belaukiant" mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip paruošti naminį burokėlių majonezą. Jei ieškote būdų kaip namie greitai pasigaminti naminį majonezą, šį burokėlių majonezą tikrai verta išbandyti. Šefas Tomas primena svarbų faktą - visi majonezui naudojami produktai turi būti vienodos temperatūros, geriausia prieš gaminant viską palaikyti šaldytuve bent porą valandų.
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:
Burokėlių majonezui paruošti Jums reikės:
400 g rapsų aliejaus
60 g kiaušinių trynių
60 g nugarintų burokėlių sulčių*
40 g garstyčių
15 g medaus
10 g česnakų sulčių
*Burokėlių sultis reikėtų kaitinti puode tol, kol jų tūris sumažėja daugmaž tris kartus, t.y. skonis ir spalva tampa labai koncentruoti. Tada atvėsinti ir naudoti gaminant majonezą.
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!