Meduolinis pyragas su griežčiais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Meduolinis pyragas su griežčiais
Meduolinis pyragas su griežčiais
Autorius apie receptą: Meduolius esame įpratę valgyti saldžius, bet jie gali būti ir kitokie. Šis meduolis gaminamas su nesaldžiu griežčių įdaru, bet įdaro daržoves galite drąsiai rinktis savo Meduolius esame įpratę valgyti saldžius, bet jie gali būti ir kitokie. Šis meduolis gaminamas su nesaldžiu griežčių įdaru, bet įdaro daržoves galite drąsiai rinktis savo nuožiūra ar net jas dėti ne kaip įdarą, o tiesiog pakepintas įmaišyti tiesiai į paruoštą tešlą. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
100 gramų pieno
3 vienetai kiaušinių
5 gramai druskos (arba pagal skonį )
5 gramai krapų
5 gramai prieskonių meduoliams (naudojome "Santa Maria" )
Įdarui:
100 gramų griežčių
50 gramų svogūnų
20 gramų česnako
5 gramai krapų
5 gramai petražolių
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Griežčiai supjaustomi smulkiais kubeliais ir dedami į verdantį vandenį 1 minutei. Išgriebiami ir nuvarvinami.
2.
Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai, česnakai ir griežčiai, kol viskas gražiai apskrunda. Dedami smulkinti krapai, petražolės, viskas išmaišoma ir atvėsinama. Pagal skonį pagardinama druska.
3.
Minkštas kambario temperatūros sviestas gerai išsukamas šaukštu iki vientisos konsistencijos. Beriami miltai, meduolių prieskoniai, druska, pilamas pienas iš viskas išsukama iki vientisos masės. Įmaišomi išplakti kiaušiniai ir smulkiai pjaustyti krapai.
4.
Pusė tešlos dedama į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant jos dedamas įdaras, o ant įdaro - likusi tešla.
5.
Kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla).
6.
Iškepęs pyragas atvėsinamas formoje, o tada pjaustomas.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital