Praėjususį sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - Kalėdų belaukiant" mūsų šefas Vylius Blauzdavičius dalinosi patarimu, kaip trimis skirtingais būdais paruošti silkės sumuštinukus. Švenčių laikotarpiu silkė yra bene vienas populiariausių produktų, randamų ant stalo. Bet kaip ją patiekti originaliau?
Pirmiausia Vylius aptepa duoną aliejumi, kad dailiau apskrustų ir kepa ją grilyje. Tą patį galima daryti ir orkaitėje. Įdomu tai, kad visas riekeles iš grilio ištraukia skirtngu laiku, kad duona būtų skirtingo apskrudimo.
Visoms variacijoms Vylius naudoja silkę meksikietiškame padaže. Pirmas būdas paruošti silkę su kepta duona: keptą duoną duoną įtrinti česnaku, pagardinti silke meksikietiškame padaže ir smulkintais žalumynais.
Antras patiekimo būdas kiek kitoks: keptą duonos riekę Vylius aptepa gerai prinokusio avokado minkštimu ir taip par pagardina silke. Avokadai ir meksikietiškas padažas - klasikinis skonių derinys!
Na, o trečias patiekimo būdas patiks tiems, kas mėgsta silkę gardžiai kabinti šakute - Vylius paruošia keptos duonos ir silkės salotas. Kadangi silkė jau su pupelėmis, kukurūzais, paprikomis ir padažu, nereikės jokių papildomų priedų!
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!
Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.