Šio sekmadienio, vasario 2 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia ponia Biruta, kuri savo patarimais ir receptais dalinasi tinklaraštyje “Romas and Mo”, laidoje patarė ir pateikė puikių receptų, kaip išvirti tobulus cepelinus ir su kokiu gardžiu padažu juos patiekti. Tad tai puiki proga pasisemti naujų ar prisiminti senus receptus ir paminėti Cepelinų dieną, kuri minima būtent pirmąjį vasario sekmadienį!
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 02.09 d. laidos tema bus Valentino diena!
Šioje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius gamino apetitą žadinančius apvalius cepelinus su varške ir peletrūnais. Puikus pasirinkimas sotiems ir itin gardiems šeimos pietums. Vylius pamini, kad šiuos cepelinus ypatingai skanu gardinti su grietine, jogurtu ar kitu mėgstamu padažu, ar net patiekti su traškiai apkeptomis šoninės riekelėmis.
Apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais
Laidoje Vylius priminė ir apie tobulus keptus cepelinus su mėsa. Būtent tokie gardžiai apskrudę cepelinai yra puiki idėja, kaip naujai ir skaniai patiekti vakar virtus cepelinus. Tobula traški cepelinų išorė nepaliks abejingų, o grietinėlės ir sultinio padažas šiuos cepelinus pavers neatsivalgomais.
Kepti cepelinai su mėsa
O pagardinimui Vylius pateikė greito grietinėlės ir sultinio padažo idėją. Šiuo padažu tinka gardinti ne tik cepelinus, bet ir vištienos patiekalus. Tad greitai pagaminamas padažas tampa puiki idėja įvairiems patiekalams gardinti ir eksperimentuoti virtuvėje.
Greitas grietinėlės ir sultinio padažas
Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę kulinarinę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje parodė, kaip pagaminti virtų bulvių cepelinus su pastarnokais ir triušiena. Tokius cepelinus skaniausia gaminti mažesnius. Taip pat Tomas pataria eskperimentuoti ir cepelinus įdaryti grybais, daržovėmis, varške, kapota kiauliena ar jautiena. Šie cepelinai taps dažnai tiekiami ant pietų stalo.
Virtų bulvių cepelinai su pastarnokais ir triušiena
Tomas parodė ir antrąją cepelinų idėją - cepelinus su jautiena ir rūkyto kumpio padažu. Išskirtinis patiekimas ir nepamirštamas skonis nustebins visus svečius, mėgstančius originalius patiekalus. Jei jaudinatės, kad tarkis nepajuostų, Tomas pataria ištirpinti vitamino C karštame vandenyje ir jį užpilti ant tarkių.
Cepelinai su jautiena ir rūkyto kumpio padažu
Šefas Tomas gamino tobulą rūkyto kumpio padažą cepelinams ir ne tik. Šiam padažui paruošti nereikia daug laiko, o tobulai tinka tiekti ne tik prie cepelinų, bet ir kitų mėgstamų bulvių patiekalų. Labai greitas paruošimas, sodrus skonis. Padažą Tomas sutrina, todėl jo tekstūra tampa švleni, lyg šilkinė. Patiks ir išrankiems mažiesiems ragautojams.
Rūkyto kumpio padažas cepelinams ir ne tik
Laidos viešnia ponia Biruta laidoje gamino klasikinius, daugelio pamėgtus tobulus močiutės cepelinus su mėsa. Biruta pataria, kad jei nevalgote mėsos, įdarą galima keisti į varškę. Laidos viešnia pataria naudoti po 40 – 50 gramų sausesnės ir riebesnės varškės į vieną cepeliną. O jei prie rankų limpa tešla, štai Jums puikus patarimas - vandeniu padrėkinkite rankas ir indą, į kurį dedate cepelinus.
Močiutės cepelinai su mėsa
Ponia Biruta parodė, kaip pagaminti nostalgišką spirgučių ir svogūnų padažą. Šiam puikiam padažui reikia tik dviejų ingredientų, paruošiamas ypatingai greitai, o gardžiuotis labai skanu. Puikus pasirinkimas norint klasikinio, gardaus padažo prie tobulai skanių cepelinų.
Nostalgiškas spirgučių ir svogūnų padažas
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!