LaMaistas TV laida - "Cepelinai įdomiau!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-02-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
LaMaistas TV laida - "Cepelinai įdomiau!"

Šio sekmadienio, vasario 2 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia ponia Biruta, kuri savo patarimais ir receptais dalinasi tinklaraštyje “Romas and Mo”, laidoje patarė ir pateikė puikių receptų, kaip išvirti tobulus cepelinus ir su kokiu gardžiu padažu juos patiekti. Tad tai puiki proga pasisemti naujų ar prisiminti senus receptus ir paminėti Cepelinų dieną, kuri minima būtent pirmąjį vasario sekmadienį!

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje. 

 

 

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 02.09 d. laidos tema bus Valentino diena!

 

Šioje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius gamino apetitą žadinančius apvalius cepelinus su varške ir peletrūnais. Puikus pasirinkimas sotiems ir itin gardiems šeimos pietums. Vylius pamini, kad šiuos cepelinus ypatingai skanu gardinti su grietine, jogurtu ar kitu mėgstamu padažu, ar net patiekti su traškiai apkeptomis šoninės riekelėmis. 

REKLAMA

 

Apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais

 

Laidoje Vylius priminė ir apie tobulus keptus cepelinus su mėsa. Būtent tokie gardžiai apskrudę cepelinai yra puiki idėja, kaip naujai ir skaniai patiekti vakar virtus cepelinus. Tobula traški cepelinų išorė nepaliks abejingų, o grietinėlės ir sultinio padažas šiuos cepelinus pavers neatsivalgomais. 

 

Kepti cepelinai su mėsa

 

O pagardinimui Vylius pateikė greito grietinėlės ir sultinio padažo idėją. Šiuo padažu tinka gardinti ne tik cepelinus, bet ir vištienos patiekalus. Tad greitai pagaminamas padažas tampa puiki idėja įvairiems patiekalams gardinti ir eksperimentuoti virtuvėje.

 

Greitas grietinėlės ir sultinio padažas

 

Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę kulinarinę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje parodė, kaip pagaminti virtų bulvių cepelinus su pastarnokais ir triušiena. Tokius cepelinus skaniausia gaminti mažesnius. Taip pat Tomas pataria eskperimentuoti ir cepelinus įdaryti grybais, daržovėmis, varške, kapota kiauliena ar jautiena. Šie cepelinai taps dažnai tiekiami ant pietų stalo.

 

Virtų bulvių cepelinai su pastarnokais ir triušiena

 

Tomas parodė ir antrąją cepelinų idėją - cepelinus su jautiena ir rūkyto kumpio padažu. Išskirtinis patiekimas ir nepamirštamas skonis nustebins visus svečius, mėgstančius originalius patiekalus. Jei jaudinatės, kad tarkis nepajuostų, Tomas pataria ištirpinti vitamino C karštame vandenyje ir jį užpilti ant tarkių.

 

Cepelinai su jautiena ir rūkyto kumpio padažu

 

Šefas Tomas gamino tobulą rūkyto kumpio padažą cepelinams ir ne tik. Šiam padažui paruošti nereikia daug laiko, o tobulai tinka tiekti ne tik prie cepelinų, bet ir kitų mėgstamų bulvių patiekalų. Labai greitas paruošimas, sodrus skonis. Padažą Tomas sutrina, todėl jo tekstūra tampa švleni, lyg šilkinė. Patiks ir išrankiems mažiesiems ragautojams.

 

Rūkyto kumpio padažas cepelinams ir ne tik

 

Laidos viešnia ponia Biruta laidoje gamino klasikinius, daugelio pamėgtus tobulus močiutės cepelinus su mėsa. Biruta pataria, kad jei nevalgote mėsos, įdarą galima keisti į varškę. Laidos viešnia pataria naudoti po 40 – 50 gramų sausesnės ir riebesnės varškės į vieną cepeliną. O jei prie rankų limpa tešla, štai Jums puikus patarimas - vandeniu padrėkinkite rankas ir indą, į kurį dedate cepelinus.  

 

Močiutės cepelinai su mėsa

 

Ponia Biruta parodė, kaip pagaminti nostalgišką spirgučių ir svogūnų padažą. Šiam puikiam padažui reikia tik dviejų ingredientų, paruošiamas ypatingai greitai, o gardžiuotis labai skanu. Puikus pasirinkimas norint klasikinio, gardaus padažo prie tobulai skanių cepelinų. 

 

Nostalgiškas spirgučių ir svogūnų padažas

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Romas and MO
2020-02-02 10:27
Močiutei labai patiko dalyvauti jūsų laidoje! Linkėjimai ❤❤❤ ATSAKYTI
LaMaistas redakcija
2020-02-05 17:13
Mums taip pat buvo labai smagu susipažinti su močiute! :) Šilčiausi linkėjimai ir Jums! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital