Virtų bulvių cepelinai su pastarnokais ir triušiena

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Virtų bulvių cepelinai su pastarnokais ir triušiena
Virtų bulvių cepelinai su pastarnokais ir triušiena
Virtų bulvių cepelinai su pastarnokais ir triušiena
Autorius apie receptą: Cepelinai gali būti ir tokie - su pastarnokais, triušiena, o jei mėgstate ir su putpelės kiaušiniais. Cepelinai gali būti ir tokie - su pastarnokais, triušiena, o jei mėgstate ir su putpelės kiaušiniais. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų bulvių
200 gramų pastarnoko
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
Įdarui:
250 gramų triušio šlaunelių
10 vienetų putpelės kiaušinių (virtų (nebūtina))
50 gramų svogūnų
50 gramų morkų
50 gramų pastarnoko (nebūtina)
10 gramų česnako
5 gramai šalavijo
5 gramai čiobrelių
pagal skonį druskos
Padažui:
500 gramų sultinio
100 gramų sviesto
100 gramų grietinėlės (riebios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvės išverdamos drauge su pastarnokais.
2.
Išvirusios daržovės gerai sutrinamos ir sumaišomos su lengvai paplaktu kiaušiniu. Į masę įmaišomi miltai, pagal skonį pagardinama druska. Masė paliekama pastovėti šaldytuve apie 30-60 minučių.
3.
Įdarui svogūnai, morkos ir česnakas apkepinami drauge su triušiena kol apskrunda. Dedamos prieskoninės žolelės, pagardinama druska ir užpilama vandeniu, kad apsemtų. Verdama iki mėsa atšoka nuo kaulų (greitpuodyje apie 15 minučių arba paprastame puode apie 40 minučių).
4.
Išvirusi triušiena išgriebiama iš vandens. Mėsa atskiriama nuo kaulų ir suplėšoma šakute. Pagardinama smulkintais krapais ir druska. Paliekama atvėsti.
5.
Likęs sultinys perkošiamas per sietelį ir atsidedamas (jį naudosime padažui).
6.
Iš bulvių masės drėgnomis rankomis formuojami paplotėliai. Į kiekvieno jų vidurį dedama triušienos bei po putpelės kiaušinį.
7.
Paruošti cepelinai atsargiai sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami ant nedidelės ugnies apie 10-15 minučių.
8.
Tiekiama su padažu, kuris ruošiamas taip - perkoštas sultinys nugarinamas, kol sutirštėja (tūris turėtų sumažėti 4-5 kartus). Tuomet supilama grietinėlė ir paverdama dar 5 minutes, po to sudedamas šaltas sviestas ir gerai išmaišoma, kad sviestas ištirptų.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital