Apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais
Apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais
Apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais
Autorius apie receptą: Ypatingai skanūs apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais, puiki idėja šeimos pietums. Gardu tiekti net su traškiomis šoninės riekelėmis. Ypatingai skanūs apvalūs cepelinai su varške ir peletrūnais, puiki idėja šeimos pietums. Gardu tiekti net su traškiomis šoninės riekelėmis. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai bulvių
500 gramų varškės (geriau sausesnės)
50 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštelis peletrūno (džiovinto (apytiksliai))
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ketvirtadalį bulvių išverdame su lupena. Išvirusias atvėsiname, nulupame, o tada labai gerai sutriname (arba sutarkuojame smulkia tarka ar sumalame mėsmale).
2.
Likusias bulves nuskutame ir smulkiai sutarkuojame kartu su svogūnu. Bulvių tarkius nusunkiame per sietelį ar marlę. Skysčio neišpilame - palaukiame, kol ant indo duno nusistovės krakmolas. Krakmolą grąžiname į tarkius, o skystį pasiliekame (jį naudosime virdami cepelinus).
3.
Virtas bulves sumaišome su nevirtomis. Dedame pagal skonį druskos, gerai išmaišome.
4.
Kitame inde varškę sumaišome su grietine ir peletrūnais. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
5.
Drėgnomis rankomis formuojame cepelinus: iš bulvių masės padarome maždaug 1 cm storio nedidelį apvalų paplotėlį. Jo centre dedame įdaro ir tada užspaudžiame galus suformuodami dailų, visiškai apvalų kukulaitį.
6.
Į didelį puodą pilame gausiai vandens, pasūdome ir užverdame. Kai vanduo užverda, supilame nuo tarkių likusį skysti ir palaukiame, kol vėl užvirs.
7.
Į verdantį vandenį atsargiai dedame cepelinus ir verdame apie 20-25 minutes.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šiuos cepelinus skanu valgyti su grietine, jogurtu ar kitu mėgiamu padažu. Arba galite daryti kaip aš gamindamas laidoje - patiekite juos su traškia šonine (plonai pjaustytas šoninės riekeles apkepiau griliuje iki kol tapo traški, taip pat galite apkepti keptuvėje arba orkaitėje).
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital