Kepti cepelinai su mėsa

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kepti cepelinai su mėsa
Kepti cepelinai su mėsa
Kepti cepelinai su mėsa
Kepti cepelinai su mėsa
Autorius apie receptą: Ypatingai skanūs cepelinai su mėsa. Taip pat, tai puiki idėja, kaip skaniai pašildyti ir paruošti likusius cepelinus iš praeitos dienos. Ypatingai skanūs cepelinai su mėsa. Taip pat, tai puiki idėja, kaip skaniai pašildyti ir paruošti likusius cepelinus iš praeitos dienos. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai bulvių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
Įdarui:
500 gramų maltos mėsos (jautienos arba kitokios mėsos)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį mairūno
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ketvirtadalį bulvių išvirti su lupena. Atvėsinti, nulupti ir labai gerai sutrinti (arba sutarkuoti smulkia tarka ar sumalti mėsmale).
2.
Likusias bulves nuskusti ir sutarkuoti (geriausia - bulvių tarkavimo mašina) kartu su svogūnu į bendrą masę.
3.
Nevirtų bulvių tarkius nusunkti per sietelį ar marlę. Skysčio neišpilti - palaukti, kol nusistovės krakmolas ir tą krakmolą grąžinti į tarkius. Likusį skystį taip pat pasilikti - jį naudosime cepelinų virimui.
4.
Virtas bulves sumaišyti su nevirtomis, pagal skonį pagardinti druska.
5.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną.
6.
Maltą mėsą, pagardinti mairūnu, druska bei pipirais ir sumaišyti su kepintu svogūnu. Iš mėsos suformuoti pailgus kukuliukus ir juos apkepti grilyje arba keptuvėje.
7.
Drėgnomis rankomis formuoti cepelinus: padaryti maždaug 1cm storio paplotėlį, dėti per vidurį įdaro, užspausti galus ir pavolioti tarp rankų, kad cepelinas būtų taisyklingesnės formos.
8.
Dideliame puode užvirti daug pasūdyto vandens. Kai užvirs, supilti nuo tarkių likusį skystį ir palaukti, kol vėl užvirs.
9.
Atsargiai sudėti cepelinus į puodą ir virti 20-30 minučių.
10.
Išvirusius cepelinus atvėsinti, o tada apkepinti špižinėje keptuvėje ant aliejaus ar sviesto, kol gražiai apskrus.
11.
Patiekti su mėgiamu padažu, pvz. labai tinka su šiuo grietinėlės ir sultinio
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital