Lengviausias korėjietiškų morkų receptas

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 150)
Porcijų skaičius: 4
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 150)
Lengviausias korėjietiškų morkų receptas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Korėjiškas morkas skanu valgyti vienas, skalsu su juoda rugine arba balta kvietine duona, virtomis bulvėmis, makaronais, ryžiais. Idealus garnyras prie mėsos, paukštienos, Korėjiškas morkas skanu valgyti vienas, skalsu su juoda rugine arba balta kvietine duona, virtomis bulvėmis, makaronais, ryžiais. Idealus garnyras prie mėsos, paukštienos, žuvies. Šiomis morkomis tinka gardinti spagečius, rizotą, apdėlioti kepamas picas, įdaryti kepamas žuvis. Šiomis morkomis galima įdaryti mielinės arba sluoksniuotos tešlos bandeles. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų morkų
80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
0.5 vieneto svogūnų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai acto
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
1/3 šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Morkas nuskusti ir sutarkuoti plonais šiaudeliais specialia tarka arba stambiai sutarkuoti "burokine" trintuve.
2.
Druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą sumaišyti. Šį mišinį gerai išmaišyti su morkomis. Česnakų skilteles išspausti preseliu, išmaišyti su actu ir morkomis.
3.
Saulėgrąžų aliejuje pakepinti pusę svogūno (perpjauto į kelias dalis), kad aliejus įgautų gerą skonį, svogūną išmesti (arba panaudoti kitiems patiekalams), o karštu aliejumi užpilti morkas, jas greitai išmaišyti ir, kai atvės, padėti į šaldytuvą. Morkos skaniausios, kai per naktį pastovi šaldytuve. Šių morkų galima pasigaminti ir didesnį kiekį, nes šaldytuve uždengtame inde jas drąsiai galima laikyti bent 4-5 dienas. Patiekiant, galima užbarstyti smulkiai supjaustytų svogūnlaiškių.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Aga
2022-05-20 14:36
Korėjoje apie tokias morkas jie net nėra girdėja.. :)) ATSAKYTI
Dainius
2022-04-24 20:30
Turėtų būti lyg ir sveikas maistas, bet deda tek daug cukraus ir dar saulėgražų aliejų. Nesuprantu kam reikia ir vieno ir kito - galima ir be šių ingredientų valgyti :) ATSAKYTI
Greta
2022-04-25 11:09
Reikia skoniui - toks tradicinis receptas :) Čia tas pats, kas sakyti, kad kam cepelinams bulvės - juk nesveika. O šiaip, nereikėtų demonizuoti nei cukraus, nei aliejaus, juk ne kibirais tas salotas valgysit. O jei jau taip nesinori "nesveikų" ingredientų - galima tiesiog suvalgyt morką ;) Beje, tam, kad pasisavintų morkose esantis vitaminas A, jas reikia vartoti su riebalais, tad aliejus šią funkciją čia puikiai atlieka ;) ATSAKYTI
Dalia
2022-04-06 10:02
Kokią tarką pirkti korėjietiškom morkom tarkuoti? ATSAKYTI
Ieva
2022-04-06 11:54
Paieškokit internete "tarka korėjietiškoms morkoms" arba "tarka šiaudeliais", jos dažniausiai būna plastikinės, oranžinės spalvos, su dviem eilutėm specialių peiliukų. ATSAKYTI
Liudytep
2021-01-04 16:36
Super ATSAKYTI
Svajūnas
2018-11-05 15:47
Pagaminau. Deja, tai ne korėjietiškos morkos, o tik morkos su česnaku... Iki korėjietišku dar tolokai :) ATSAKYTI
Rita
2018-11-05 16:42
Galbūt aitriosios paprikos pamažinote? :-) ATSAKYTI
Maryte
2018-05-15 17:31
Su actu? Nesveika ATSAKYTI
Gintarė
2021-01-31 16:47
Oras lauke irgi dėl kietųjų dalelių nesveika :) ATSAKYTI
Fff
2022-09-23 07:46
Obuoliu actas dar ir kaip sveika, net rytais su saltu vandeniu gerti. ATSAKYTI
Marytė (irgi )
2022-11-06 05:22
Pasigaminkit obuolių acto . Bus labai sveika .Ir labai skanu. ATSAKYTI
ilona
2015-12-20 05:11
Labai skaniai pavyko, aciu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital