Vištiena dižono garstyčių padaže su bulvių koše ir troškintais žirneliais

AUTORIUS:
čiop čiop
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištiena dižono garstyčių padaže su bulvių koše ir troškintais žirneliais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 porcijoms
4 vištienos blauzdelių, krūtinėlių ar ketvirčių
2 v. š. Dižono garstyčių
200 ml daržovių sultinio
2 v. š. sviesto
200 ml grietinėlės
100g kieto sūrio
1 šalotinio svogūno
300 g žalių žirnelių (šviežių ar atšaldytų) 
4 lapų salotų
1 puokštės petražolių, šviežių
100 ml pieno
100 g sviesto
600g  bulvių, šviežių
0,25 a. š. muskato riešuto, malto 
Druskos, pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.

2 valgomuosius šaukštus kambario temperatros sviesto sutrinti su garstyčiomis . Šią masę sumaišyti. su vištiena ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.

Sudėti vištieną į įkaitintą keptuvę kartu su sviesto ir garstyčių marinatu. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Vištieną pabarstyti druska, pipirais, supilti sultinį. Kai sultinys užvirs,  sumažinti ugnį ir troškinti vištieną 30 minčių (jeigu naudojate krūtinėlę, troškinti reikia 15 minučių).

Vištieną apversti ir supilti grietinėlę. Užvirus grietinėlei,  troškinti (uždengus) dar 10 - 15 minučių. Vištieną kartu su padažu perdėti į kepimo formą (gilią skardą), apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydis.

Sviestą išlydyti puode ar keptuvėjė,  nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos ir pradės kvepėti karamele ir riešutais. Per sietą perkošti sviestą.

Šviežias bulves, nuskusti, perpjauti į 4 dalis ir virti pasūdytame vandenyje apie pusvalandį. Nukošti, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, berti  muskato riešuto, druskos, pipirų bei dar kartą viską sutrinti.

Svogūną supjaustyti mažyčiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį filtruotą sviestą, pakepinti sukapotą svogūną 3 minutes, sudėti žirnelius, apibarstyti druska ir baltaisiais pipirais, smulkintais petražolių lapeliais. Viską gerai išmaišyti.
Ant žirnelių sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Troškinti 20 minučių (uždengus dangtį).

Vištieną patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir  salotų lapais (juos suvynioti į vamzdelius).

Skanaus  

AUTORIUS: čiop čiop
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital