Varškės apkepas be cukraus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Varškės apkepas be cukraus
Autorius apie receptą: Kepti varškėčiai – "budintis" valgis, kai reikia greitai pavalgyti. Tačiau ir mėgstami valgiai kartais pabosta. Tačiau kai vis tik varškėčių nesinori, bet norisi ko nors iš Kepti varškėčiai – "budintis" valgis, kai reikia greitai pavalgyti. Tačiau ir mėgstami valgiai kartais pabosta. Tačiau kai vis tik varškėčių nesinori, bet norisi ko nors iš varškės, visuomet tinka varškės apkepas. Tiesa, tai ne taip greitai, kaip varškėčiai, tačiau tikrai nesudėtingai ir, svarbiausia, labai skaniai. Šis varškės apkepas skiriasi tuo, kad vietoje cukraus naudojau tamsųjį agavų sirupą ir dalį manų kruopų pakeičiau kukurūzų krakmolu. Rezultatas nenuvylė: išėmus iš orkaitės apkepas buvo labiau panašus į pyragą. Apkepo iškepiau daugiau, kad liktų pusryčiams. Tai purumas išliko kelias dienas, tiksliau, kol buvo suvalgytas visas apkepas! (...daugiau) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
300 mililitrų pieno (karšto)
5 vienetai kiaušinių
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai agavos sirupo
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manų kruopas užpilti karštu pienu (200 ml). Palikti brinkti, kol paruošite likusius produktus.
2.
Kiaušinių trynius gerai išplakti su sirupu. Varškę sumaišyti su trynių plakiniu.
3.
Krakmolą užpilti 100 ml pieno, gerai išmaišyti. Krakmolą supilti į varškės masę. Gerai išmaišyti. Į gautą masę supilti išbrinkusias manų kruopas. Jei norite, kad apkepas būtų lyg kremas (be grūdelių), prieš įmaišydami plaktus baltymus, sutrinkite masę trintuvu (blenderiu).
4.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę.
5.
Kepimo formą (naudojau apvalią, atsegamais kraštais tortinę formą, 24 cm skersmens) patepti sviestu ar aliejumi, galima prieš tai iškloti kepimo popieriumi. Supilti masę ir kepti vidurinėje orkaitės lentynoje 45–55 min. 180°C įkaitintoje orkaitėje (apkepą reikia statyti į jau įkaitintą orkaitę). Apkepas skanus su natūraliu jogurtu, kas mėgsta saldžiai – labai tinka su uogiene.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital