1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišyti. Tuomet dėti sviestą ir rankomis trupinti sviestą su miltų mišiniu iki kol masė bus panaši į trupinius.
2.
Į paruoštą tešlą įpilti vandens, gerai maišyti, minkyti, tešla turi sulipti spaudžiant, netrupėti. Iš tešlos padaryti rutuliuką, jį susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
3.
Obuolių sluoksniui obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
4.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti, sudėti obuolius, įberti cukraus, cinamono, išmaišyti ir pakepti apie 5 minutes.
5.
Į dubenėlį įpilti vandens, suberti krakmolą ir gerai išmaišyti, supilti į keptuvę su obuoliais, permaišyti ir dar pakepti iki kol pradės tirštėti.
6.
Atšalusią tešlą iškočioti.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. tuomet dugną ir sieneles padengti tešla, gerai prispausti, dugną pabadyti šakute. Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 15 minučių.
8.
Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėti obuolių masę, tolygiai paskleisti per visą plotį.
9.
Morengo kepurei į dubenį sudėti baltymus, suberti cukrų ir gerai išplakti iki standumo. Paruoštus baltymus šaukštu sudėti į kepimo formą ant obuolių sluoksnio.
10.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.