1.
Biskvitui į dubenį dėti šokoladą, sviestą ir ištirpinti. Atidėti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberti cukrų ir išplakti iki purumo. Tuomet atsargiai įmaišyti šokoladą su sviestu.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir sudėti į dubenį su tryniais, šokoladu. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir labai atsargiai permaišyti. Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens).
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes, ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
5.
Iškepusį biskvitą atvėsinti, išimti iš formos, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą, geriausia - visai nakčiai.
6.
Kremui į dubenį pilti grietinėlę, dėti maskarponę, berti grietinėlės standiklį, cukraus pudrą, vanilę ir išplakti iki purios, vientisos masės.
7.
Vyšnių sluoksniui į puodą pilti kompotą, berti krakmolą, cinamoną, cukrų ir kaitinti iki kol užvirs ir pradės tirštėti. Tuomet įmaišyti vyšnias ir išjungti kaitrą. Palikti iki kol atvės.
8.
Į dubenėlį su kava įpilti konjako. Išmaišyti.
9.
Biskvitą perpjauti į 3 vienodas dalias. Pirmą padą dėti ant lėkštės, uždėti torto žiedą, sudrėkinti kava su konjaku, užtepti dalį kremo. Dėti pusę vyšnių, uždėti antrą biskvitą, sudrėkinti kava, dėti kremą, likusias vyšnias. Tuomet paskutinio biskvito vieną pusę padrėkinti kava ir ta puse, kuri yra sudrėkinta, dėti ant torto (viršuje turi būti pusė, kurios nedrėkinote). Užtepti kremu. Šonus irgi galima aptepti kremu, bet aš to nedariau. Puošti pagal savo fantaziją.
10.
Surinktą tortą padėti į šaldytuvą 4 - 5 valandoms, o geriausia visai nakčiai.