Autorius apie receptą:
Šiai uogienei nėra svarbu aviečių ir raudonųjų serbentų proporcijos, tik kuo aviečių daugiau, tuo jų skonis ir kvapas uogienėje daugiau dominuos. Tad imkite bent jau per pusę
Šiai uogienei nėra svarbu aviečių ir raudonųjų serbentų proporcijos, tik kuo aviečių daugiau, tuo jų skonis ir kvapas uogienėje daugiau dominuos. Tad imkite bent jau per pusę abiejų.
(...daugiau)(...mažiau)Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai
aviečių
2 kilogramai
raudonųjų serbentų
1 kilogramas
cukraus
1 kilogramas
cukraus uogienėms
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuplauti serbentus ir iš jų išspausti sultis (tą padaryti galima su sulčiaspaude, tik išspaudas dar kartą išspausti rankomis. Bent jau mano sulčiaspaudė nesugeba jų visiškai sausai išspausti. Tam galite naudoti dvigubą marlės sluoksnį (jo rasite visose vaistinėse) ar kaproninio audinio gabalą).
2.
Avietes perrinkti, išplauti.
3.
Į puodą pilti serbentų sultis, dėti avietes ir berti abiejų rūšių cukrų, išmaišyti, užvirti ir virti 5 minutes.
4.
Paruoštą masę supilti į iškaitintus (kad ir mikrobangų krosnelėje) stiklainius.