Pyragas su daržovėmis ir rūkytu upėtakiu (arba lašiša)

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pyragas kišas su lašiša
Pyragas kišas su lašiša
Pyragas kišas su lašiša
Pyragas kišas su lašiša
Autorius apie receptą: Šis spalvingas kišo tipo pyragas papuoš kiekvieną stalą. Laiko jam pagaminti šiek tiek paskirti reikės, tačiau aktyvaus darbo visiškai nedaug, didžiąją jo dalį darys Šis spalvingas kišo tipo pyragas papuoš kiekvieną stalą. Laiko jam pagaminti šiek tiek paskirti reikės, tačiau aktyvaus darbo visiškai nedaug, didžiąją jo dalį darys šaldytuvas ir orkaitė :) (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų kvietinių miltų
130 gramų sviesto (šalto)
50 mililitrų vandens (šalto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis provanso žolelių (nebūtina)
Įdarui:
250 mililitrų grietinėlės (žr. patarimus)
0.5 vieneto brokolių (nedidelio)
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
100 gramų zigmo marinuota, šaltai rūkyta upėtakio filė su pipirais ir krienų padažu (arba rūkytos lašišos)
1 sauja vyšninių pomidorų
40 gramų kietojo sūrio (arba kito mėgstamo)
2 vienetai rausvųjų svogūnų (mažų arba 1 didesnio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais (jei sviestas kiek paminkštėjęs, dėkite trumpam į šaldiklį, kad sutvirtėtų).
2.
Į dubenį berti miltus, cukrų, druską ir prieskonines žoleles. Išmaišyti.
3.
Į dubenį su miltų mišiniu dėti sviesto kubelius ir išmaišyti. Kadangi mes tešlą ruošėme virtuviniu kombainu (naudodami maišymo antgalį), gaminome taip - įdėję sviestą maišėme 15 sekundžių mažu greičiu. Tuomet toliau maišydami supylėme vandenį (jis turi būti kuo šaltesnis) ir mažu greičiu maišėme apie 30 sekundžių iki sviestas pasiskirstė mažesniais gabalėliais ir tešla ėmė šiek tiek lipti prie kombaino antgalio. Jei kombaino neturite, tešlą galite ruošite rankomis (žr. patarimus po receptu).
4.
Paruoštą tešlą suspausti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą bent 30 minučių (o dar geriau 1-2 valandoms, galima tešlą pasiruošti ir iš vakaro).
5.
Tešlai atšalus stalviršį pabarstyti miltais ir iš tešlos iškočioti kiek didesnį negu naudojamos kepimo formos dydžio lakštą (mūsų foma buvo 25 cm skersmens).
6.
Tešlos lakštą "užnešti" ant kepimo formos, rankomis paspausti žemyn kad prisitvirtintų (kaip parodyta video), nupjauti likusius kraštelius. Pagrindo apačią subadyti šakute (šonų badyti nereikia).
7.
Tešlą uždengti kepimo popieriaus arba folijos lapu, ant viršaus užberti džiovintų pupelių (ar žirnių, ar ryžių) jas tolygiai paskirstant ant pagrindo (tai padės nesusutraukti kepant).
8.
Pagrindą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (iki tešlos krašteliai pradės lengvai ruduoti). Tada nuimti kepimo popierių su pupelėmis ir pakepti dar 5-7 minutes, kad pyrago dugnas irgi apkeptų.
9.
Kol kepa pagrindas, pasiruošti daržoves ir įdarą: pomidoriukus perpjauti pusiau, brokolį išskirstyti nedideliais žiedynais, svogūnus supjaustyti žiedais (jei svogūnas didelis - pusžiedžiais).
10.
Įdarui į dubenį įmušti kiaušinius. Lengvai paplakti, kad trynys ir baltymas susijungtų. Supilti grietinėlę ir dar kartą išplakti, jog masė būtų vientisa. Suberti smulkiai tarkuotą sūrį, išmaišyti. Beje, jei mėgstate krienus ir šiam pyragui naudojate ZIGMO upėtakį su krienų padažu, į įdarą papildomai galite įmaišyti šio padažo - suteiks subtilų, be galo pyragui tinkantį prieskonį.
11.
Ant apkepto pagrindo supilti grietinėlės ir kiaušinių plakinį. Ant viršaus išdėlioti daržoves ir rūkyto upėtakio gabalėlius.
12.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes iki tešlos viršus sutvirtės.
Patarimai:
Jei tešlą ruošite be kombaino, darykite taip - šalto sviesto gabalėlius sudėkite į miltų mišinį ir pirštais trupinkite drauge su miltais iki sviestas pasidalins į daug mažų dalelių ir masė ims priminti duonos trupinius. Tuomet supilkite šaltą vandenį ir greitai užminkykite tešlą (neminkyte ilgai, kad sviestas neimtų tirpti).
Jei norite itin kremiško pyrago, grietinėlę naudokite riebią, o jei lengvesnio - tiks ir liesesnė. Arba riebią grietinėlę galite tiesiog praskiesti dalimi pieno.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital