"Skruzdėlynas"

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 492)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 492)
Skruzdėlynas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
5 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Sirupui:
1 stiklinė medaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Miltų nesudėkite visų iškart, geriau dėkite pamažu, nes tikslus jų kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir nuo pačių miltų rūšies. Tešla turi būti minkoma, labai nelipti prie rankų, bet likti elastinga, ne per kieta. Suminkius tešlą, ją dar gerai padaužyti, galima į stalą.
2.
Tešlą labai labai plonai iškočioti. Kočiojant stalą galim ištepti aliejumi, kad tešla neliptų. Iškočiotą tešlą supjaustyti 3 - 4 cm keturkampiais.
3.
Gabalėlius dėti į verdantį aliejų ir virti, kol pagels.
4.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
5.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis. Skanaus!
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (54)
Natalija
2020-01-05 10:02
Sakykite o koks turi būti medus dirbtinis ar natūralus? ATSAKYTI
koks skirtumas
2020-01-09 21:33
Bent jau as naudoju tik namini ATSAKYTI
egle
2019-12-30 23:51
Tesla gavosi superine, prisikepiau labai daug, net ir zagareliams liko... ATSAKYTI
Kazas
2019-12-26 23:56
Labai gardus ATSAKYTI
Loreta
2019-12-23 10:19
Labai geras receptas. ATSAKYTI
Raimonda
2019-11-03 11:16
Man gavosi kaip žagarėliai. Tešla gavosi elastinga, kočiojau labai plonai. Tikiuosi antras kartas pavyks. ATSAKYTI
Sandra
2019-12-23 19:32
Man taip pat ATSAKYTI
Jurgita.
2019-09-13 22:49
Labai skanus skruzdelynas, darau pirma karta, bet labai skaniai isejo. Dabar darysiu visada siuo receptu. ATSAKYTI
Ernesta
2019-08-20 15:57
Apskritai pirmą kartą darau skruzdėlyna, bet kaip pirmą kartą darant gavosi visai neblogai, tačiau ir ne per geriausiai. Dar kada bandysiu daryti vėl pagal šį receptą, matysiu ar gausis taip pat ar geriau ATSAKYTI
Ramunė
2019-07-06 16:12
Puikus receptas,pagal jį darau jau 10 kartą! Skaniausias skruzdėlynas kiek valgiusi tik sirupo darau trigubą normą :) ATSAKYTI
Raimonda
2019-04-20 02:38
Juk pirmas blynas visada prisvyla:) Jei ir nesigaus:) ATSAKYTI
Raimonda
2019-04-20 02:37
Man tesla gavosi.Tik va su sirupeliu:( Pamirsau vandeniu patikrint saltu ATSAKYTI
Lina
2019-02-04 16:55
Kokio riebumo grietinė? Esu užsienyje, duotos grietinės nėra ATSAKYTI
Dovile
2018-02-14 13:03
Gal žinote, kodėl man didžioji dalis lakštų išsiputė kaip pagalvėlės? ATSAKYTI
Laura
2018-02-14 14:13
Gali būti, kad truputį per storai iškočiojote (kočioti reikia labai labai plonai) arba gal padaužymo į stalą momentą praleidote? ATSAKYTI
Jolita
2018-02-08 21:13
Puikus receptas, labai lengva pagaminti ATSAKYTI
Elena
2017-12-31 13:36
kočiojau labai plonai,bet tešlą pakelus nuo stalo po supjaustymo ,ji labai traukėsi ir gavosi kietoki žagarėliai,mažai pūslėti,gal galit patarti,dėl ko taip gavosi? ATSAKYTI
Evelina
2018-01-15 20:30
Panašiausia, kad galėjote įdėti kiek per daug miltų. Reikėtų jų dėti tiek, kad tešla būtų minkoma, labai neliptų prie rankų (šiek tiek lipti gali). O tada atgnybiamą gabaliuką tešlos suvilgykite aliejumi ir kočiokite. Jeigu limpa prie kočėlo, patepkite ir kočėlą aliejumi. Kad tešla nesitrauktų ir žagarėliai pavyktų pūslėti bei traškūs, labai svarbu ne tik plonai iškočioti, bet ir jokiu būdu nepadauginti miltų. Miltai būna skirtingų rūšių ir skirtingo brinkimo, todėl labai svarbu ne vadovautis tiksliais recepto kiekiais, o žiūrėti pagal tešlą. Pabandykite kitąsyk kepdama taip daryti ir tikrai pavyks puikus Skruzdėlynas, pamatysite! ATSAKYTI
Nijolė
2018-01-16 19:23
Į tešlą reikėtu ipilti degtinės arba spirito (tik nedaug, degtinė neleidžia aliejui prisigert į tešlą), o tešlą ilgiau padaužyti reikėtų, kad oro daugiau ji gautų ATSAKYTI
Ieva
2017-12-29 11:20
Pirma karta dariau ir pavyko tobulai. Labai skanus, aciu jums uz recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital