"Skruzdėlynas"

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 550)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 550)
Skruzdėlynas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
5 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Sirupui:
1 stiklinė medaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Miltų nesudėkite visų iškart, geriau dėkite pamažu, nes tikslus jų kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir nuo pačių miltų rūšies. Tešla turi būti minkoma, labai nelipti prie rankų, bet likti elastinga, ne per kieta. Suminkius tešlą, ją dar gerai padaužyti, galima į stalą.
2.
Tešlą labai labai plonai iškočioti. Kočiojant stalą galim ištepti aliejumi, kad tešla neliptų. Iškočiotą tešlą supjaustyti 3 - 4 cm keturkampiais.
3.
Gabalėlius dėti į verdantį aliejų ir virti, kol pagels.
4.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
5.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis. Skanaus!
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (61)
Romute
2021-05-28 08:37
Mėgstu kepti, saldžius gaminius, mano, pašaukimas, r kiekvienas intrigentas, man yra, svarbus, patobulinti savo įgūdžius. ATSAKYTI
Tatjana
2021-05-26 19:56
Nuostabus skruzdėlynas gavosi ,pirma kartą dariausi tai puikiai gavosi. ATSAKYTI
Rasa
2021-03-14 17:50
Viskas gavosi labai gerai,issipute super ATSAKYTI
Deimantė
2021-02-20 19:56
Man išsipūtė lakštai.. ATSAKYTI
Gi.my
2020-12-22 01:25
Kiek stiklinėje gr. miltų gaunasi?
ATSAKYTI
Kamila
2021-04-03 10:53
Viena 240 ml stiklinė atitinka apie 140 g miltų ATSAKYTI
Natalija
2020-01-05 10:02
Sakykite o koks turi būti medus dirbtinis ar natūralus? ATSAKYTI
koks skirtumas
2020-01-09 21:33
Bent jau as naudoju tik namini ATSAKYTI
egle
2019-12-30 23:51
Tesla gavosi superine, prisikepiau labai daug, net ir zagareliams liko... ATSAKYTI
Kazas
2019-12-26 23:56
Labai gardus ATSAKYTI
Loreta
2019-12-23 10:19
Labai geras receptas. ATSAKYTI
Raimonda
2019-11-03 11:16
Man gavosi kaip žagarėliai. Tešla gavosi elastinga, kočiojau labai plonai. Tikiuosi antras kartas pavyks. ATSAKYTI
Sandra
2019-12-23 19:32
Man taip pat ATSAKYTI
Jurgita.
2019-09-13 22:49
Labai skanus skruzdelynas, darau pirma karta, bet labai skaniai isejo. Dabar darysiu visada siuo receptu. ATSAKYTI
Ernesta
2019-08-20 15:57
Apskritai pirmą kartą darau skruzdėlyna, bet kaip pirmą kartą darant gavosi visai neblogai, tačiau ir ne per geriausiai. Dar kada bandysiu daryti vėl pagal šį receptą, matysiu ar gausis taip pat ar geriau ATSAKYTI
Ramunė
2019-07-06 16:12
Puikus receptas,pagal jį darau jau 10 kartą! Skaniausias skruzdėlynas kiek valgiusi tik sirupo darau trigubą normą :) ATSAKYTI
Nelly
2020-11-09 08:04
Kiek gramai miltu naudojate ? ATSAKYTI
Raimonda
2019-04-20 02:38
Juk pirmas blynas visada prisvyla:) Jei ir nesigaus:) ATSAKYTI
Raimonda
2019-04-20 02:37
Man tesla gavosi.Tik va su sirupeliu:( Pamirsau vandeniu patikrint saltu ATSAKYTI
Lina
2019-02-04 16:55
Kokio riebumo grietinė? Esu užsienyje, duotos grietinės nėra ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital