"Skruzdėlynas"

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 372)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 372)
"Skruzdėlynas"
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų
4 vienetai kiaušinių
5 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Sirupui:
1 stiklinė medaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas grietinės
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Paskui ją gerai padaužyti, galima į stalą.
2.
Tešlą labai labai plonai iškočioti. Kočiojant stalą galim ištepti aliejumi, kad tešla neliptų. Iškočiotą tešlą supjaustyti 3 - 4 cm keturkampiais.
3.
Gabalėlius dėti į verdantį aliejų ir virti, kol pagels.
4.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
5.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis. Skanaus!
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (28)
Viktorija
2017-11-05 22:43
Labai skanus receptas! Aciu :) ATSAKYTI
Laimute
2017-11-04 17:52
Kazkodel nesigavo man traskus, nors viska dejau pagal recepta.ir plonai kociavau.
ATSAKYTI
Vilija
2017-11-05 10:49
O tešla gavosi elastinga, kai suminkėte? Iš to, ką parašėte, pamašu, kad galėjo būti per daug miltų. Matot, kiaušiniai būna skirtingo dydžio ir miltų rūšys gali skirtis (tad jie brinksta neviedodai), todėl tikslų miltų kiekį, kiek dėti, reikėtų žiūrėti pagal tešlą. Iš pradžių įdėti miltų šiek tiek mažiau, o tada dadėti, jeigu trūktų. Tešla turėtų būti minkšta, elastinga, tokia labai nelimpanti prie rankų (truputį lipti gali, kočiojant tiesiog aliejaus panaudokite, kad neliptų). Nes padauginus miltų skruzdėlyno lakštai gali gautis kietoki, ne tokie traškūs. Šiaip šis receptas man visada pavyksta, tik va miltus visada žiūriu pagal situaciją ATSAKYTI
Raminta
2017-10-11 16:51
Labai skanu! Viskas fantastika - ir sirupas, ir lakstai ATSAKYTI
janina
2017-08-05 19:02
as dabar pabandziau , labai labai skanu ATSAKYTI
k
2017-06-15 21:01
Pirma karta dariau skruzdelyna. su siuo receptu gavosi labai puikiai. svarbiausia plonai iskocioti tesla. labai skanu is pirmo karto ATSAKYTI
nerringa
2017-04-15 15:22
Pabandžiau ir mūsų šeimai nelabai patiko. Jau geriau tešlą gaminti vien tik iš kiaušinių, trupučio druskos ir miltų. Tada tiesiog burnoje tirpsta ir nebūna toks riebus, o išeina beveik tiek pat. Pabandykite - tikrai patinka. ATSAKYTI
Slapukas
2017-04-14 12:01
Atrodo skaniai dar nebandziau kepti pagal si recepta bet tikrai pabandysiu::)) ATSAKYTI
ala
2017-04-12 16:45
o medu namini dedat? ar pirktini is parduotuves? :) ATSAKYTI
Mantas
2017-02-12 20:07
Labai skanus ir lengvas receptas, kuo tešla ploniau iškočiota tuo skaniau. tik aš pyliau ant viršaus ne sirupą, o kondensuotą pieną, visą ta pieną(su skardine) dedu i verdantį vandenį verdu 20 min ir pilu ant lakštų. žymiai skaniau, nei su sirupu :) (žinoma galima ginčytis...:) ). ir miltų nė nematavau stiklinėmis minkiau ir dėjau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis