"Skruzdėlynas"

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 448)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 448)
Skruzdėlynas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
5 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Sirupui:
1 stiklinė medaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Miltų nesudėkite visų iškart, geriau dėkite pamažu, nes tikslus jų kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir nuo pačių miltų rūšies. Tešla turi būti minkoma, labai nelipti prie rankų, bet likti elastinga, ne per kieta. Suminkius tešlą, ją dar gerai padaužyti, galima į stalą.
2.
Tešlą labai labai plonai iškočioti. Kočiojant stalą galim ištepti aliejumi, kad tešla neliptų. Iškočiotą tešlą supjaustyti 3 - 4 cm keturkampiais.
3.
Gabalėlius dėti į verdantį aliejų ir virti, kol pagels.
4.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
5.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis. Skanaus!
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (45)
Ramunė
2019-07-06 16:12
Puikus receptas,pagal jį darau jau 10 kartą! Skaniausias skruzdėlynas kiek valgiusi tik sirupo darau trigubą normą :) ATSAKYTI
Raimonda
2019-04-20 02:38
Juk pirmas blynas visada prisvyla:) Jei ir nesigaus:) ATSAKYTI
Raimonda
2019-04-20 02:37
Man tesla gavosi.Tik va su sirupeliu:( Pamirsau vandeniu patikrint saltu ATSAKYTI
Lina
2019-02-04 16:55
Kokio riebumo grietinė? Esu užsienyje, duotos grietinės nėra ATSAKYTI
Dovile
2018-02-14 13:03
Gal žinote, kodėl man didžioji dalis lakštų išsiputė kaip pagalvėlės? ATSAKYTI
Laura
2018-02-14 14:13
Gali būti, kad truputį per storai iškočiojote (kočioti reikia labai labai plonai) arba gal padaužymo į stalą momentą praleidote? ATSAKYTI
Jolita
2018-02-08 21:13
Puikus receptas, labai lengva pagaminti ATSAKYTI
Elena
2017-12-31 13:36
kočiojau labai plonai,bet tešlą pakelus nuo stalo po supjaustymo ,ji labai traukėsi ir gavosi kietoki žagarėliai,mažai pūslėti,gal galit patarti,dėl ko taip gavosi? ATSAKYTI
Evelina
2018-01-15 20:30
Panašiausia, kad galėjote įdėti kiek per daug miltų. Reikėtų jų dėti tiek, kad tešla būtų minkoma, labai neliptų prie rankų (šiek tiek lipti gali). O tada atgnybiamą gabaliuką tešlos suvilgykite aliejumi ir kočiokite. Jeigu limpa prie kočėlo, patepkite ir kočėlą aliejumi. Kad tešla nesitrauktų ir žagarėliai pavyktų pūslėti bei traškūs, labai svarbu ne tik plonai iškočioti, bet ir jokiu būdu nepadauginti miltų. Miltai būna skirtingų rūšių ir skirtingo brinkimo, todėl labai svarbu ne vadovautis tiksliais recepto kiekiais, o žiūrėti pagal tešlą. Pabandykite kitąsyk kepdama taip daryti ir tikrai pavyks puikus Skruzdėlynas, pamatysite! ATSAKYTI
Nijolė
2018-01-16 19:23
Į tešlą reikėtu ipilti degtinės arba spirito (tik nedaug, degtinė neleidžia aliejui prisigert į tešlą), o tešlą ilgiau padaužyti reikėtų, kad oro daugiau ji gautų ATSAKYTI
Ieva
2017-12-29 11:20
Pirma karta dariau ir pavyko tobulai. Labai skanus, aciu jums uz recepta ATSAKYTI
Ad
2017-12-23 00:29
Viskas pavyko puikiai. Nuo šiol visada darysiu tik pagal šį receptą. ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-13 19:44
Tobula! ATSAKYTI
Saule
2017-12-07 12:29
Viska dariau pagal jusu nurodyta recepta.Gavosi visiska nesamone.Tesla kieta ,miltu per daug recepturoje.Zodziu kepant gavosi blynai ,nors kociojau labai plonai.Nusivyliau siuo receptu. ATSAKYTI
Vilija
2017-12-07 17:10
Saule, niekada kepinių receptuose nedėkite miltų tiksliai tiek, kiek užrašyta. Stenkitės žiūrėti pagal tešlos konsistenciją, nes skirtingos miltų rūšys skirtingai brinksta ir kiaušiniai skirtingo dydžio būna, be to, grietinės šaukšą galima lygmena, o galima su kaupu dėti, tad natūraliai ir miltų kiekis gali varijuoti. Šis receptas yra tikrai skanus ir mano ne kartą gamintas, bet miltų reikia dėti iš pradžių kiek mažiau ir žiūrėti pagal tešlą, kad ji gautųsi minkoma, bet liktų elastinga, ne per kieta. Tada viskas bus gerai. Lygiai taip bandelių receptūrose miltų kiekį reikėtų koreguoti pagal faktą, nes ka kitaip kepiniai gali gautis per kieti, jeigu aklai vadovasimės tik užrašymu. ATSAKYTI
Viktorija
2017-11-05 22:43
Labai skanus receptas! Aciu :) ATSAKYTI
Laimute
2017-11-04 17:52
Kazkodel nesigavo man traskus, nors viska dejau pagal recepta.ir plonai kociavau.
ATSAKYTI
Vilija
2017-11-05 10:49
O tešla gavosi elastinga, kai suminkėte? Iš to, ką parašėte, pamašu, kad galėjo būti per daug miltų. Matot, kiaušiniai būna skirtingo dydžio ir miltų rūšys gali skirtis (tad jie brinksta neviedodai), todėl tikslų miltų kiekį, kiek dėti, reikėtų žiūrėti pagal tešlą. Iš pradžių įdėti miltų šiek tiek mažiau, o tada dadėti, jeigu trūktų. Tešla turėtų būti minkšta, elastinga, tokia labai nelimpanti prie rankų (truputį lipti gali, kočiojant tiesiog aliejaus panaudokite, kad neliptų). Nes padauginus miltų skruzdėlyno lakštai gali gautis kietoki, ne tokie traškūs. Šiaip šis receptas man visada pavyksta, tik va miltus visada žiūriu pagal situaciją ATSAKYTI
Raminta
2017-10-11 16:51
Labai skanu! Viskas fantastika - ir sirupas, ir lakstai ATSAKYTI
janina
2017-08-05 19:02
as dabar pabandziau , labai labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital