Nuostabus klasikinis tortas "Opera"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nuostabus klasikinis tortas "Opera"
Nuostabus klasikinis tortas "Opera"
Nuostabus klasikinis tortas "Opera"
Autorius apie receptą: Jo pradininkas konditeris Luisas Kliši iškepė šį tortą dar 1903 metais Paryžiuje. Iki šių laikų šis desertas žadina šokolado mylėtojų jausmus... Yra ir ką nuveikti prie Jo pradininkas konditeris Luisas Kliši iškepė šį tortą dar 1903 metais Paryžiuje. Iki šių laikų šis desertas žadina šokolado mylėtojų jausmus... Yra ir ką nuveikti prie jo, kaip ir prie kiekvieno sudėtingesnio torto. Šis tortas patiks tiems, kas mėgsta sodrius, šokoladinius tortus. (...daugiau) Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
90 gramų maltų migdolų
75 gramai cukraus pudros
20 gramų sviesto
3 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
Šokoladiniam kremui:
250 gramų juodojo šokolado
200 gramų grietinėlės
50 gramų sviesto
1 šaukštas brendžio
Karameliniam kremui:
200 mililitrų grietinėlės
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
1 šaukštas kavos
0.5 šaukštelio vanilės
Sirupui:
100 mililitrų vandens
1 šaukštas tirpios kavos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius su šaukštu cukraus išplakite iki baltos purios masės. Migdolus sumaišykite su miltais ir cukraus pudra. Šį mišinį suberkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Į ištirpintą sviestą įdėkite 2 šaukštus tešlos, viską išmaišykite ir supilkite į formą, išklotą kepimo popieriumi.
2.
Kepkite 220 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol biskvitas įgaus auksinę spalvą. Biskvitą kartu su popieriumi atvėsinti ant grotelių.
3.
Šokoladiniam kremui garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, grietinėlę ir sviestą, sumaišykite su brendžiu. Palikite, kad atvėstų ir sutirštėtų.
4.
Karameliniam kremui grietinėlę sumaišykite su kava, paskui išplakite kartu su "Rududu" ir vanile.
5.
Sirupui užvirinkite vandenį su cukrumi, įberkite kavą ir supilkite brendį.
6.
Biskvitą atsargiai supjaustykite į tris dalis ir sudrėkinkite sirupu. Pirmą biskvitą pertepkite šokoladiniu kremu, antrą - karameliniu grietinėlės kremu, trečią biskvitą apliekite lydyta šokolado mase. Palikite tortą šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vilma
2017-05-03 16:20
Ilgai gaminau, bet tikrai vertas to laiko ATSAKYTI
Lilija
2017-05-08 16:23
Nuostabaus skonio ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital