Nostalgiškas pyragas "Bitutė"

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nostalgiškas pyragas "Bitutė"
Nostalgiškas pyragas "Bitutė"
Nostalgiškas pyragas "Bitutė"
Autorius apie receptą: Rezultatas nustebins turtingu ir suderintu skoniu. Tikrai verta pabandyti. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis 2 kg pyrago. Rezultatas nustebins turtingu ir suderintu skoniu. Tikrai verta pabandyti. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis 2 kg pyrago. Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
660 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
230 gramų cukraus
155 gramai sviesto (tirpinto)
100 gramų pieno
8 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
155 gramai sviesto (minkšto)
1 vienetas kiaušinių
70 gramų cukraus
50 gramų pieno
20 gramų kvietinių miltų
10 gramų vanilinio cukraus
Glajui:
130 gramų žemės riešutų (kepintų, smulkintų)
100 gramų sviesto
120 gramų cukraus
50 gramų pieno (karšto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai mielės ištirpinamos šiltame piene, 27-29 C laipsnių temperatūros (40 C laipsnių temperatūroje mielės žūsta). Įberiama 240 g miltų, 10 gr cukraus ir išmaišoma. Paruoštas įmaišalas pabarstomas miltais, uždengiamas švaria skepetaite ir paliekamas, kad rūgtų. Šiltoje vietoje įmaišalas rūgsta apie 3 val. Kai pradeda rūgti, ima didėti jo apimtis, paviršiuje iškyla daug puslyčių. Paruoštas įmaišalas truputį sukrenta, nematyti miltų.
2.
Į išrūgusį įmaišalą įmušami kiaušiniai, suberiamas likęs cukrus, druska, likę miltai. Produktai išmaišomi. Tada supilamas ištirpintas sviestas. Išminkoma tešlą. Gerai išminkyta tešla paliekama 1,5 val. rūgti 29-30 C laipsnių temperatūroje. Pakilusi tešla 2-3 kartus perminkoma. Tešla sudedama į formą uždarais kraštais.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol gražiai apskrus.
4.
Ruošiame kremą. Pienas su cukrumi ir vaniliniu cukrumi užvirinamas.
5.
Kiaušiniai sumaišomi su miltais. Maišant, supilamas karštas pienas su cukrumi. Masė kaitinama, maišant, kol sutirštėja, po to ataušinama iki 20-22 C laipsnių temperatūros.
6.
Į minkštą sviestą, plakant, po truputį supilama paruoštą atvėsintą masę.
7.
Atvėsęs pyragas perpjaunamas horizontaliai ir pertepamas paruoštu kremu.
8.
Glaisto ruošimas. Sviestas, cukrus ir susmulkinti riešutai kaitinami, kol masė tampa gelsva. Maišant, plona srovele supilamas karštas pienas ir, nenustojant maišyti, paverdamas 10-15 min., kol sutirštėja. Atvėsinti.
9.
Pravėsęs glaistas užtepamas ant pyrago ir gražiai išlyginamas. Pyragas gali būti ragaujamas ne tik tą pačią dieną, bet ir antrą, trečią.
AUTORIUS: Ingrida
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital