Lašiniuotis su žalumynais ir paprikomis

AUTORIUS:
Mindaugas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Lašiniuotis su žalumynais ir paprikomis
Lašiniuotis su žalumynais ir paprikomis
Lašiniuotis su žalumynais ir paprikomis
Lašiniuotis su žalumynais ir paprikomis
Lašiniuotis su žalumynais ir paprikomis
Lašiniuotis su žalumynais ir paprikomis
Autorius apie receptą: Žiemos laikotarpiu skanu ir sveika, dar ir sušildo. Ir nebrangu. Mums net gražu. Žiemos laikotarpiu skanu ir sveika, dar ir sušildo. Ir nebrangu. Mums net gražu. Mindaugas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1.5 kilogramo žali lašiniai (šviežių, kaimiškų, riebesnių)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
1 galva česnako
1 vienetas aitriosios paprikos
1 pundelis petražolių (smulkintų)
šiek tiek baziliko (smulkintų)
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltų lauro lapų
0.5 šaukštelio maltos kalendros
3 žiupsneliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašiniai turi būti gerai atšaldyti, apie pusantros paros. Nulupti odą. Supjaustyti gabalais - maždaug 30 cm ilgio ir 10 cm pločio.
2.
Pasiruošti 2 įdarus ir mišinį aptrynimui.
3.
Pirmam įdarui labai smulkiai supjaustyti paprikas, įberti pusę šaukštelio druskos ir masę gerai išmaigyti kartu su žiupsneliu kalendros.
4.
Antram įdarui susmulkinti visus česnakus, bet didesniąją pusę atsidėti, o mažesniąją sumaišyti su susmulkintomis petražolėmis, bazilikais (nebūtinai), keliais žiupsniais lauro lapų, pipirų, kalendros, puse šaukštelio druskos.
5.
Mišiniui išorei aptrinti likusią druską sumaišyti su likusiais pipirais, lauro lapais, smulkintais česnakais.
6.
Išilgai kiekvieno lašinių gabalo padaryti po 2 įpjovas. Apversti ir laisvose vietose irgi padaryti po kelias įpjovas - tarsi armonika. Visus lašinius tiek iš vidaus, tiek iš išorės gerai aptrinti cukrumi. Tada į vienos pusės įpjovas įtrinti oranžinį įdarą. Į kitos pusės įpjovas įtrinti žalią įdarą. ,,Armonikas'' gerai suglausti, kiekvieną gabalą dėti ant maistinio celofano, gerai aptrinti mišiniu, skirtu išorei, ir suvynioti kiekvieną atskirai, labai sandariai.
7.
Paslėgti šaltai ir laikyti 7 dienas.
8.
Išimti iš celofano. Nuvalyti druskos perteklių. Suvynioti į marlę kiekvieną gabalą atskirai ir standžiai aprišti. Pakabinti sausai. Galima ir prie mažai šilto radiatoriaus. Padžiovinti 3 dienas.
9.
Palaikyti bent parą šaltai ir metas valgyti!
AUTORIUS: Mindaugas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital