Amerikietiškas pekano riešutų pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
Autorius apie receptą: Traškus pyrago kraštelis, kremas ir pekano riešutai sukuria tobulą skonio kombinaciją. Pyragas toks skanus, kad sunku sustoti valgyti… Pekano riešutų pyragus mėgstu tiek su Traškus pyrago kraštelis, kremas ir pekano riešutai sukuria tobulą skonio kombinaciją. Pyragas toks skanus, kad sunku sustoti valgyti… Pekano riešutų pyragus mėgstu tiek su mažiau, tiek su daugiau kremo, o šis gaunasi per viduriuką. Jei mėgstate pyragus su mažiau kremo, tuomet kepkite pyragą didesnėje kepimo formoje. Matavimui naudojau 230 ml stiklinę. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
220 gramų sviesto (labai šalto)
6 šaukštai vandens (ledinio)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos (smulkios)
Įdarui:
240 mililitrų tamsus kukurūzų sirupas
230 gramų pekano riešutų
4 vienetai kiaušinių (mažų arba 3 didelių)
100 gramų rudojo cukraus (smulkaus)
55 gramai sviesto
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1.5 šaukštelio vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
0.5 šaukštelio druskos (smulios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešla – viename dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, druską ir cukrų. Sviestą supjaustome kubeliais. Ant pjaustymo lentelės paberiame miltų mišinį, suberiame sviesto kubelius ir dideliu peiliu kapojame, kol sviestas beveik tampa trupiniais. Po to suberiame likusius miltus ir vėl kapojame, kol sviestas susijungia su visais miltais. Viduryje miltų padarome nedidelę duobutę, supilame šaltą vandenį ir peiliu vėl sukapojame, po to suminkome rankomis iki vientisos masės. Nereikia perminkyti, svarbu masė susijungtų. Suformuojame 1 plokščią apskritimą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą stengti bent 2 h, arba į šaldiklį 30 min. Tešlą galima pasiruošti ir dieną prieš.
2.
Įdaras – sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame pravėsti. Viename dubenyje sumaišome kukurūzų sirupą, kiaušinius, rudąjį cukrų, sviestą, vanilinį cukrų ir druską. 6 valg. š. šios masės sumaišome su kukurūzų krakmolu, maišome, kol nelieka gabalėlių, po to įmaišome į dubenį su likusia mase, atidedame į šalį. 2/3 pekano riešutų sukapojame peiliu, bet labai lengvai, kad būtų didesni gabalėliai ir atidedame į šalį.
3.
Pyrago formavimas – tešlą išimkite 5 min prieš ruošiant pyrago pagrindą, kad šiek tiek atšiltų. Trupučiu miltų pabarstykite stalviršį ant kurio kočiosite tešlą. Iš tešlos suformuokite tokio dydžio apskritimą, kokią naudosite kepimo formą. Apskritimas turi pilnai padengti formos dugną ir kraštus. Aš naudojau maždaug 23 cm apvalią kepimo formą nelabai aukštais kraštais. Apskritimą dėkite į kepimo formą, prispauskite kraštus ir dugną. Gražiai suformuojame pyrago kraštus. Sukapotus riešutus sudedame ant pyrago dugno, išlyginame, tada užpilame 2/3 pasiruošto saldaus įdaro. Likusius sveikus pekano riešutus išdėliojame ant pyrago viršaus, lėtai užpilame likusiu įdaru.
4.
Pyragą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~45-50 min, kol pyrago viršus apskrunda. Jeigu pyrago kraštai kepa labai greitai, tuomet pyragą galite uždengti aliuminio folija ir kepti toliau. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti, tada pyrago įdaras sustengs, nes kai ištrauksite iš orkaitės jis dar bus skystas. Patiekiame jau atvėsusį pyragą, po to laikome šaldytuve.
5.
Jei labai nekantraujate paragauti pyrago, tuomet prapjaukite dar šiltą ir patiekite su ledais ar grietinėle. Pyragui galite naudoti ir platesnę kepimo formą, tuomet įdaras bus šiek tiek plonesnis. Jei mėgstate plonai iškeptą pyrago tešlą, tuomet naudokite pusę tešlos porcijos arba kepkite pyragą didesnio skermens formoje, arba dviejose formose.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dole
2018-05-05 22:16
O kur gauti to kukuruzu sirupo? Ar galima butu ji pakeisti kokiu nors kitokiu sirupu? Niekur neradau :( ATSAKYTI
Liucija
2018-11-17 04:45
Sveiki Dole, jeigu nerandate kukuruzu sirupo, galite ji pakeisti klevu skonio sirupu (gali buti sviesesnis, su ne tokiu intensyviu klevu skoniu), sviesiu melasos sirupu bei sviesiu agavos sirupu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital