Aguonų tortas su plikytu kremu

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Aguonų tortas su plikytu kremu
Aguonų tortas su plikytu kremu
Aguonų tortas su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Vieną galiu pasakyti užtikrintai - šis tortas kitoks. Kitoks nei įprasti, tradiciniai, nujaučiami. Plikytas kremas - puikus! Ir dar tie aguoniniai biskvitai... Jie minkštučiai Vieną galiu pasakyti užtikrintai - šis tortas kitoks. Kitoks nei įprasti, tradiciniai, nujaučiami. Plikytas kremas - puikus! Ir dar tie aguoniniai biskvitai... Jie minkštučiai ir puikiai tinka prie bendros skonių gamos.
(...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių baltymų
250 gramų maltų aguonų (aguoninio kepinių įdaro)
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
50 gramų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
150 mililitrų grietinėlės
150 gramų rudojo cukraus
6 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
20 gramų miltų
20 gramų krakmolo
Sulaistymui:
150 mililitrų kavos (užplikytos, stiprios)
4 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
3 šaukštai brendžio (arba viskio, romo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki standumo, palaipsniui suberti cukrų.
2.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, ir įsijoti į kiaušinių masę. Suberti aguonas ir atsargiai, keliant iš apačios į viršų, viską išmaišyti.
3.
Sviestą išlydyti ir supilti į paruoštą aguonų masę. Išmaišyti.
4.
Sukrėsti masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo fomą, ir kepti maždaug 25-30 minučių 180 C laipsnių orkaitėje. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Išimti iš orkaitės ir palikti atėsti, kai atvės, perpjauti į 3 - 4 lygias dalis.
5.
Kremui šluotele trynius išplakti su cukrumi ir miltais, suberti krakmolą ir maišyti iki vientisos masės.
6.
Nedideliame puode užvirti pieną su grietinėle, nuolat prižiūrėti ir pamaišyti, kad nepridegtų. Pusę verdančio pieno nuolat maišant supilti į trynių masę, kruopščiai išmaišyti ir supilti likusį pieną.
7.
Gautą vientisą masę supilti atgal į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant nedidelės ugnies, kol masė užvirs pilnai. Nukelti nuo viryklės, sukrėsti į indą. Sudėti sviesto gabalėlius ir palikti visiškai atvėsti.
8.
Sulaistymui išmaišyti šiltą kavą su kondensuotu pienu ir brendžiu.
9.
Pirmą biskvito lakštą apjuosti torto formos kraštais. Sulaistyti sirupu ir aptepti 1/6 kremo. Dėti antrą biskvitą, jį šiek tiek paspausti rankomis, sulaistyti sirupu ir vėl aptepti kremo. Taip susluoksniuoti visus torto lakštus.
10.
Palikti tortą šaldytuve bent 2 valandoms ir puošti pagal savo fantaziją.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital