Aguoninis Tortas

AUTORIUS:
Monika Vaišvilaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Aguoninis Tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 g aguonų
4 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g maltų džiūvėsių
1 šaukštelis "Santa Maria" cinamono
1 šaukštelis "Santa Maria" vanilinio cukraus
1 indelis kondensuoto saldinto pieno
1 pakelis migdolų skiedrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti per naktį.
2.Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
3.Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals ir tada įmaišome į aguonų masę. Viską gerai išmaišome.
4.Tada beriame džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
5.Baltymus išplakame iki standokų putų ir po truputį pildami atsargiai jas įmaišome į aguonas.
6.Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame aguonų masę. Išlyginame torto paviršių.
7.Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.
8.Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
9.Nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
10.Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku ir po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
11.Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
12.Paliekame tortą atvėsti ir sustingti.
Tai tikrai nepaprasto skonio tortas :)
AUTORIUS: Monika Vaišvilaitė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Deimantė
2019-12-23 23:20
Skanus pyragas. Išbandžiau sykį ir jau kepu Kūčioms :) Tik kepu 30 min. Ir užpylus saldintą pieną labai susigeria į pyragą ir neliko tokio gražiaus balto viršaus kaip autorės foto :) ATSAKYTI
Vida
2014-12-19 14:54
aš kondensuotą pieną išverdu, ir aptepu viršų ATSAKYTI
Miglė
2013-01-20 14:13
noreciau paklausti- ar ne per daug laiko kepti reikia? As kepiau 40min ir visi krastai apsvilo.Juk ten nera beveik niekam kepti tik zali kiausiniai. Na o vidus pyrago buvo tikrai labai skanus tik truputi sprangokas;) Tuo paciu noreciau paklausti ar kondensuoto pieno nereikia truputi skiesti su vandeniu? buciau labai dekinga jeigu atsakytumet :) ir beje aciu uz si receptuka:) ATSAKYTI
Giedrė
2012-12-22 19:30
Sveiki, kiek laiko reiktų šildyti kondensuotą pieną? Iš anksto ačiū. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital