Skaniai ir sočiai, bet sveikai? Tai lengviau negu manote - dalinamės net 29 nesudėtingomis idėjomis!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-08-22
Skaniai ir sočiai, bet sveikai? Tai lengviau negu manote - dalinamės net 29 nesudėtingomis idėjomis!
@ Shutterstock

Domitės sveika mityba, bet vis atrodo, kad tam reikia daug laiko ir pastangų? 

Nudžiuginsime Jus - parinkome net 29 gardžių, sočių ir sveikų skanėstų receptus iš gėrybėių skrynelių, tad skubėkite ragauti!

 

Minkštučiai cukinijų ir varškės blyneliai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Purūs, minkštutėliai ir labai gardūs blyneliai! Kepti juos galite keptuvėje, ar, jeigu nenorite suktis prie viryklės, orkaitėje - abu variantai bus labai gardūs, o paruošti visai paprasta! Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, rūkytos šoninės, mėgstamų žalumynų. Ragaukite su grietine ar graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptas čia.

 

Purūs faršo kotletukai su ryžiais - be miltų ir džiūvėsėlių

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptas čia.

 

"Melagių" bulvių košė be bulvių

 

Nuotraukos šaltinis "duok druskos"

 

Sveikuoliška "bulvių" košė? Taip, tai įmanoma, nustebsite kokia ji skani! Pagaminti labai paprasta, o kas naudojama vietoje bulvių, sužinosite puikiame recepte.

Receptas slepiasi čia.

 

Nuostabus cukinijų, baklažanų ir pomidorų troškinys "Ratatouille"

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Labai skanus orkaitėje ruošiamas troškinys, ypač puikus šviežių daržovių sezono įkarštyje! Apkepu galima mėgautis ir kaip vakariene be mėsos, ir kaip garnyru prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.

 

Sultinga vištienos krūtinėlė lengvai ir greitai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!

Puikus vištienos receptas čia.

 

Šakšuka - izraelietiška kiaušinienė

 

Nuotraukos šaltinsi BeDietu.lt

 

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tikriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. BeDietų kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptas čia.

 

Puikūs kalakutienos kukuliukai su spagečiais pomidorų padaže

 

Nuotraukos šaltinis "Wild Spoons"

 

Labai gardūs, orkaitėje kepti kukulaičiai, kurių receptu dalinasi tinklaraščio "Wild Spoons" autorė. O dar su labai gardžiu naminiu pomidorų padažu ir makaronais - visa vakarienė viename puode!

Receptą rasite čia.

 

Sveiki naminiai žuvies piršteliai

 

Nuotraukos šaltinis "Tasha food boutique"

 

Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptas čia.

 

Naminis avokadų majonezas per 5 minutes

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms. Mėgstantiems aštriau, BeDietu.lt autorė pataria dėti daugiau česnako ar aitriųjų pipirų, o lengvesniam majonezui siūlo naudoti truputį jogurto. Skanaus!

Visas receptas čia.

 

Vištienos ir grikių kotletukai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptas čia.

 

Purus varškės apkepas be manų ir cukraus

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Tikrai puikus varškės apkepas! Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog jame nėra cukraus. Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus. Vietoje uogų apkepui puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Visas nuostabus receptas čia.

 

Ispaniška brokolių tortilija

 

Nuotraukos šaltinis "Lithuanian in the USA"

 

Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiekite su jogurtiniu padažu ir šviežiomis daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptas čia.

 

Mini čeburekai iš nelimpančios plikytos tešlos

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės Virtuvė"

 

Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Čeburekai kepami be papildomų riebalų, truputis aliejus naudojamas tik tešloje, todėl čeburekai nėra tokie riebūs, kaip tradiciniai. Jie labai gardūs ne tik ką tik iškepę, bet ir jau atvėsę, todėl puikiai tiks ir vasaros iškyloms! Jeigu nemėgstate kiaulienos, čeburekus galite gaminti su vištiena ar kalakutiena.

Receptas čia.

 

Cukinijų vyniotinis su lašiša ir kreminiu sūreliu

 

Nuotraukos šaltinis "duok druskos"

 

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, bet ir grietinė ar kreminė varškė sumaišyta su trupučiu druskos.

Receptas čia.

 

Aromatingas pomidorinis vištienos ir daržovių troškinys

 

Nuotraukos šaltinis "kitchenJulie"

 

Kai už lango lietingas oras, norisi pasilepinti sočiais ir jaukumu kvepiančiais troškiniais. Šis gardus vištienos troškinys tam puikiai tinka! Recepte galite improvizuoti - jei neturite, nedėti pastarnokų, konservuotus pomidorus pakeisti šviežiais, o vietoje saldžiųjų bulvių naudoti įprastas.

Receptas čia.

 

Gaivus jogurto ir agurkų padažas "Tzatziki"

 

Nuotraukos šaltinis "Bake In Heels"

 

Lengvas, gaivus ir labai gardus padažas! Jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau česnako, jei gaiviau - citrinos sulčių. Na o skanauti padažas tinka beveik su viskuo - ir prie mėsos, ir traškučiais kabinti, ir salotas gardinti, ir net į tortilijų suktinukus - kebabus. Skanaus!

Visas receptas čia.

 

Nuostabūs varškėtukai su saldžiomis bulvėmis

 

Nuotraukos šaltinis "Tasha food boutique"

 

Puikūs varškėtukai! Jais mėgausis ir maži, ir dideli. O jeigu pasigaminę visų neįveiksite, juos galima užšaldyti, taip turėsi atsargų greitiems pietums ar vakarienei. Labai skanu su grietine ar natūraliu jogurtu. O jeigu nenorite suktis prie keptuvės, varškėtukus galite kepti ir orkaitėje!

Visas receptas slepiasi čia.

 

Pomidorinis vištienos troškinys

 

Nuotraukos šaltinis "kitchenJulie"

 

Itin minkšta, sultinga ir burnoje su kiekvienu kąsneliu troškinta vištiena, kurios skonis perspina su sultingais pomidorais ir kvapniais bazilikais - pasigaminę šį troškinį, vakarienei persikelsite į Italiją!

Receptą rasite čia.

 

Orkaitėje kepta lašiša su traškia sezamų plutele

 

Nuotraukos šaltinis "kitchenJulie"

 

Lašišą mėgsta tikriausiai daugelis - net tie, kurie nemėgsta jokios kitos žuvies! Tai kitoks, Rytų virtuve kvepiantis lašišos receptas, kuriam reikia visai nedaug ingredientų. Žuvis paruošiama greitai, su traškia sezamų plutele, o tiekti galite su ryžiais, avokais ir citrinos skiltele.

Visas receptas čia.

 

Orkaitėje kepti falafeliai (avinžirnių kotletukai)

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Tinka kepti keptuvėje, bet kepdami orkaitėje išvengsite papildomų riebalų! Tai klasikinis Artimųjų Rytų patiekalas, kuris tiekiamas su humusu, graikišku jogurtu ir daržovių salotomis. Falafeliai ruošiami iš virtų avinžirnių, tačiau jei norite sutaupyti laiko, galite naudoti konservuotus, tik juos reikėtų gerai nukošti! Skanaus!

Visas receptas čia.

 

Užkandiniai pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės virtuvė"

 

Ne visi pyragėliai turi būti minktšos mielinės tešlos, juos galima ruošti ir iš filo tešlos ar net lavašo! Šie puikūs pyragėliai ruošiami su gardžiu vištienos ir daržovių įdaru. Pabarstykite sezamo sėklomis ir jų kvapui atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptas čia.

 

Gaivios ir maistingos brokolių saloso su spanguolėmis

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu! Salotoms tiks ir džiovintos, ir šviežios, ir net šaldytos spanguolės, o feta sūrį galite keisti ir brinza, pelėsiniu ar jo visai nedėti! Riešutus taip pat rinkitės mėgstamiausius ar turimus - graikinius, žemės ar kitus, o galite ir pakeisti sezamo sėklomis! Gardinti vietoje majonezo galite graikišku jogurtu sumaišytu su trupučiu garstyčių!

Receptas čia.

 

Kiaušiniai debesėliuose

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Iš išvaizdos gali pasirodyti, kad tai - Benedikto kiaušiniai, bet neapsigaukite, nes tokio patiekalo tikriausiai dar nesate matę! Jei desertui mėgstate morengus, paruošimo technika Jums bus visai nesudėtinga, o jei ne - turėsite progą išbandyti. Tobulas skanėstas savaitgalio pusryčiams. Tiekti galite kaip ir Benedikto kiaušinius: ant skrebučių, su avokadu, skrudinta šonine ar olandišku padažu, apiberti kapotais žalumynais.

Receptas čia.

 

Baklažanų bokšteliai su jautiena

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Prireiks visai nedaug ingredientų ir labai gardūs pietūs ar vakarienė jau ant Jūsų stalo! Jeigu norite, galite papildomai dėti virtų ryžių, smulkintos paprikos ar pievagrybių. Jeigu mėgstate aštriau, baklažanų bokštelius gardinkite aitriaisiais pipirais. 

Receptą rasite čia.

 

Žemaičių blynai orkaitėje - taip greičiau ir labai skanu!

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Įdarui galite naudoti apkepintą kalakutienos ar vištienos faršą, o jei norite dar liesiau - naudokite sumaltą virtą mėsą.

Receptas čia.

 

Šalta špinatų sriuba

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Mėgstate šaltibarščius ir kitokias šaltas sriubas? Išbandykite labai gardžią šaltą sriubą su špinatais! Sriuba gaivi, puikiai tinka šilto pavasario ar vasaros lengviems pietums ar vakarienei. O jei norite sočiau, prie jos taip pat tinka karštos virtos bulvytės!

Visas receptas čia.

 

Dieviškas mango pusryčių kremas

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Nuostabaus skonio kremas puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Tiekite iš karto, kad kremas neapkarstų.

Receptą rasite čia.

 

Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai 

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Šiuos keksiukus pagaminsite greitai, o gardūs jie ir karšti, ir šalti, todėl puikiai tiks tiek savaitgalio pusryčiams, tiek susikrauti iškylai! Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti juos lašiša, saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų.

Receptas čia.

 

Tuno ir avokado salotos su medaus - garstyčių sėklų padažu

 

Nuotraukos šaltinis "kitchenJulie"

 

Tinklaraščio "kitchenJulie" autorės salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite.

Visas receptas čia.

 

Sprandinės kepsnys provanso žolelėse

 

Nuotraukos šaltinis "Neringos blogas"

 

Puikus, sultingas, orkaitėje keptas sprandinės kepsnys su kvapniomis provanso žolelėmis... Galite tiekti karštą, o galite šaltą naudoti sumuštiniams - gardžiau ir sveikiau nei rūkytas kumpis iš parduotuvės! Ypač gardu paskaninus krienais ar garstyčiomis.

Visas receptas čia.

 

Vegetariški kepsneliai

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Minkšti, gardūs ir labai kvapnūs avinžirnių kepsneliai! Juos labai skanu tiekti su šviežių daržovių salotomis, o padažui pasitelkite natūralų jogurtą, sumaišytą su žalumynais ar tiesiog apšlakstykite citrinos sultimis.

Receptas čia.

 

Gaivios burokėlių salotos su fetos sūriu, avokadu ir jogurtiniu padažu

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Gurmaniškos ir sveikuoliškos salotos, visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje! Jei norite improvizuoti, salotas galite gardinti ne tik graikiniais riešutais, bet ir kitokiais - anakardžiais, pistacijomis ar net kerdinėmis pinijomis.

Receptas čia.

 

Varške įdarytos paprikos

 

Nuotraukos šaltinis "Ant medinės lentelės"

 

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip tinklaraščio "Ant medinės lentelės" autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. 

Visas receptas čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Stasė
2017-07-01 23:19
BANDYKIME, TIKRAI PAVYKS! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis