Skaniai ir sočiai, bet sveikai? Tai lengviau negu manote - dalinamės 42 nesudėtingomis idėjomis!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-03-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Sveiki receptai
@ Shutterstock

Domitės sveika mityba, bet vis atrodo, kad tam reikia daug laiko ir pastangų? 

Nudžiuginsime Jus - parinkome net 42 gardžių, sočių ir sveikų skanėstų receptus iš gėrybių skrynelių, tad skubėkite ragauti!

 

Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Kaip tik toks jaukus maistas, kokio norisi rudenio vakarais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Ar mėgstate kopūstų salotas? O išbandyti naujus skonius? Jei taip, šios salotos jums tikrai patiks. Net jei derinys skambės kiek neįprastai, pažadame, jau po poros kąsnių receptą įtrauksite į kartojamų sąrašą. Šios salotos pavyksta švelnaus skonio, sočios, gardžios ir žavingai atrodančios. Jos puikiai tiks į pietų dėžutę ar maistingai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Sultingi, kvapnūs ir gardūs vištienos kepsneliai. Tikrai taip, net vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje galima sultingą ir minkštą, jei vadovausitės šiuo receptu.

Receptą rasite čia.

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, padažui vietoje maskarponės galite naudoti ir kreminį sūrį ar tiesiog grietinę, o variantui be pieno produktų - kokoso pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio. Jeigu ruošite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai tinkamos vasarai, nes agurkai suteikia gaivumo. Ruošiamos be majonezo, tad neapsunkins. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši vištiena yra tiesiog tobulai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, vištiena labai minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skani ir maistinga vakarienė, kuriai reikės tik 10 minučių darbo ir 30 minučių orkaitėje! Šį patiekalą gaminame, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei norite pasigaminti gaivias ir lengvas salotas, kurios maistingos ir greitai paruošiamos, tai šios būtent tokios. Jums reikės vos kelių ingredientų, dešimties minučių ir jau galėsite mėgautis. Jas tinka skanauti vienas ar tiekti prie mėsos ar kitų mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pho yra vietnamietiška sriuba, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis kraustosi iš proto - tai labai populiarus ir madingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite nedėti (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši pomidorų sriuba su ryžiais - labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Mums ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galima valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negalime, bet išbandyti labai rekomenduojame! Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!

Receptą rasite čia.

Tobula sriuba vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pamėginkite klasikinius cukinijų ir varškės kepsnelius pagardinti rudaisiais lęšiais. Kepsneliai bus gardūs, minkšti ir puikios tekstūros, tačiau sotumo suteiks dar ilgesniam laikui. Skaniausi šie kepsneliai, žinoma, šilti, tačiau sultingi, minkšti ir gardūs išlieka net ir atvėsę, tad puikiai tinka į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.

Šie sotūs bei maistingi tortilijų suktinukai puikiai tinka tiek užkandžiui, tiek vakarienei, tiek pietų dėžutei. Svarbiausia, tortilijas dosniai aptepkite humusu, kad kiekvienas kąsnis būtų puikios tekstūros ir sodrus gardžių skonių. Jei labai skubate, vietoje humuso galite naudoti kreminį sūrį ar tepamą varškės sūrelį.

Receptą rasite čia.

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Tikrai puikus varškės apkepas! Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog jame nėra cukraus. Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus. Vietoje uogų apkepui puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kai už lango lietingas oras, norisi pasilepinti sočiais ir jaukumu kvepiančiais troškiniais. Šis gardus vištienos troškinys tam puikiai tinka! Recepte galite improvizuoti - jei neturite, nedėti pastarnokų, konservuotus pomidorus pakeisti šviežiais, o vietoje saldžiųjų bulvių naudoti įprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai skanios, greitos, gaivios vištienos salotos. Galima gardinti pelėsiniu sūriu - jis puikiai tinka derinyje su gaiviais obuoliais, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.

Grikiai gali virsti ir labai skaniai pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus.

Receptą rasite čia.

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiama sriuba, kurią puikiai tinka ruošti po darbų, kai virtuvėje ilgai sukiotis jau nesinori. Sriuba gan sveika ir soti, o ingredientų kiekius kiekvienas valgytojas gali keisti pagal savo skonį - reikia tik susidėti ingredientus į dubenėlį ir užpilti sultiniu. O tuomet tik mėgautis.

Receptą rasite čia.

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, žmonės į savo mitybos racioną įtraukia vis daugiau daržovių, išbando augalinės kilmės receptus ar kartais tiesiog vietoje mėsos patiekalo vakarienei ieško vegetariškos alternatyvos. Todėl dalinamės net trimis puikiomis vegetariškomis alternatyvomis tradiciniams kotletukams. Visi trys receptai sotūs, maistingi, gausūs daržovių bei labai skanūs. Drąsiai išbandykite - kepsneliai patiks ir mažiausiems šeimos nariams!

Receptą rasite čia.

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir kvapnūs kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti rudenišką moliūgą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitas, paprastai paruošiamas vištienos troškinukas – visada gera idėja, kai norisi gardžios, jaukios vakarienės. Prie troškintos vištienos, be abejonės, labai tinka ryžiai, taip pat pupelės. Taip paruoštą vištieną galima patiekti su įvairiomis virtomis ar kepintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital