Gaivus jogurto tortukas

AUTORIUS:
Milda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Gaivus jogurto tortukas
@Shutterstock
Gaivus jogurto tortukas
Gaivus jogurto tortukas
Autorius apie receptą: Nuostabiai gaivus ir skanus, o pagaminti visiškai paprasta. Vietoje sausainių sluoksnio taip pat galima naudoti pirktinį arba naminį biskvitą. Į kremą dar galima įmaišyti Nuostabiai gaivus ir skanus, o pagaminti visiškai paprasta. Vietoje sausainių sluoksnio taip pat galima naudoti pirktinį arba naminį biskvitą. Į kremą dar galima įmaišyti konservuotų vaisių, irgi labai tinka. (...daugiau) Milda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų sausainių (Selga, Gaidelis ar pan.)
120 gramų sviesto
Kremui:
900 gramų jogurto (vanilinio ar kito mėgiamo)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
30 gramų želatinos
Viršui:
1 pakelis želės
200 gramų braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti kambario temperatūros grietinėle ir palikti 15-20 minučių išbrinkti. Kol brinksta želatina, sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu. Sausainių trupinius suberkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią torto formą (naudojau 24 cm) ir ranka juos paspauskite, kad susidarytų torto pagrindas. Padėkite formą į šaldiklį (galima ir į šaldytuvą, bet šaldiklyje greičiau sustingsta), kad sutvirtėtų kol darysite kremą.
2.
Išbrinkusią grietinėlėje kaitinti (tik jokiu būdu neužvirinant) ir maišyti, kol želatina ištirps, leisti atvėsti. Tada atvėsusią grietinėlę gerai išplakti su jogurtu bei cukrumi.
3.
Paruoštą masę supilti į tortinės formą. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
Sustingus tortukui, ant viršaus gražiai sudėti braškes ir atsargiai užpilti atvėsintos želės (paruoštos pagal instrukciją ant pakelio, tik su trečdaliu mažiau vandens negu parašyta) sluoksnį. Dėti į šaldytuvą, kol viskas sustings.
AUTORIUS: Milda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Filipas
2021-05-03 15:17
Nesigavo ATSAKYTI
Agnė
2021-05-03 15:39
Kas būtent nesigavo? ATSAKYTI
Aiste
2020-10-30 16:46
O forma iškloti visa popierium ar tik dugna klojat? ATSAKYTI
Raimonda
2020-11-03 09:23
Aš tik dugną kloju (nusegamai kraštais formą naudoju), bet mano forma tokia, kad prie kraštų nelimpa. Jei jūsų forma kibesnė, ar norit ideliai lygaus krašto, parduotuvėse būna pirkti acetato juostos, ją galima prie kraštų pridėti ir lygus kraštelis būna :) ATSAKYTI
rimante
2020-04-09 21:10
O jei naudočiau graikišką jogurtą be priedų? Gal daugiau cukraus planuoti? ATSAKYTI
Aistė
2020-04-10 09:37
Jei su graikišku jogurtu darysite, pirmiausia dėkite tiek cukraus, kiek parašyta, tuomet ragaukite, ar norisi daugiau :) ATSAKYTI
Rima
2020-01-19 23:34
Laba diena,

o kiek cm skermens formą naudojote? ATSAKYTI
Aldona
2020-01-20 17:00
Autorė pirmame žingsnyje pamini, kad naudojo 24 cm skersmens formą :) ATSAKYTI
Dovilė
2019-02-14 16:42
O jogurto 900ml ar 900gr? ATSAKYTI
mįslės
2018-11-30 13:23
Dėkoju už informaciją. Tikrai situacija pasidarė daug aiškesnė :) ATSAKYTI
mįslės
2018-11-29 13:26
O grietinlė tortams suteikia lengvumo? Tarkim, jeigu tik jorgurtą naudotume su želatina arba kokią grietinę, tada gautųsi toks daugiau suspaustas, ,,guminis'' sluoksnis?
Ir tą grietinėlę gaminant tortus visada reikia išlapkti iki stamdumo ar kartais tiesiog išmaišyti užtenka su kitais ingridientais siekiant ,,baltojo sluoksnio'' pagaminimo? ATSAKYTI
Diana
2018-11-29 16:58
Kad dedant grietinę sluoksnis būtų guminis nepasakyčiau, nes grietinė yra riebi, tad suteikia kremiškumo. O plakta grietinėlė suteikia želė tortams tokio purumo, tarsi oro tarpelių, tekstūra būna šiek tiek lengvesnė negu kad dedant neplaktą grietinę ar grietinėlę. Bet gerai, standžiai išsiplaka tik riebi 30-35 proc. riebumo grietinėlė, į kitas nebent reikia dėti grietinėlės standiklio, tada irgi išsiplaka.

O ar dėti gaminant plaktą ar ne - čiau jau pagal receptą reikėtų žiūrėti. Vienur deda taip, kitur kitaip. Tiesiog kai dedama neplakta, paprastai reikia truputį daugiau želatinos kremui, nes plakta grietinėlė geriau laiko forma, o skystą reikia stingdinti panašiai kaip jogurtą, sultis ar kitus panašius skystos konsistencijos reikalus. ATSAKYTI
Birutė Z.
2018-11-02 15:09
Nerealaus skonio tortukas! ATSAKYTI
Audra
2018-06-22 19:49
Tooobulas !!! i savaite tris kartus daremes:))) Nerealus! Mano receptu užrašuose pirma vieta užima šis skonis!!! Ačiū!!! ATSAKYTI
Ausra
2018-05-22 21:11
Pavyko! Labai skanus :-) ATSAKYTI
Birutė
2018-04-07 22:14
Neapsakomo skonio tortukas,dariau jau antrą kartą,dejau braškių jogurtą,saldinau ruduoju cukrumi,puosiau sv.braskemis,tik aš pagal save dar vieną sluoksnį padariau sokoladini,sveciai laižė pirštus,ir tortą ,, sunaikino,, iš kart. ATSAKYTI
Laima
2016-01-06 01:14
Labai skanus tortukas, dariau su kokosiniu jogurtu tai gavosi pasaka :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital