LaMaistas TV laida - "Troškiniai"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-11-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Troškiniai"

Šio sekmadienio, lapkričio 22 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, receptų portalo LaMaistas.lt projekto vadovė ir viena iš redaktorių, Dovilė Ramoškaitė dalinosi troškinių idėjomis, kurie labai tinka pietums - gardu, sotu, puikiai sušildo, o ir paruošti nėra sudėtinga.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Šefas Vylius laidos metu ruošė sotų šoninės troškinį. Šoninę reikėtų išrūkyti, bet Vylius pamini, kad ne visi turi tokią galimybę, tad pateikia puikų būdą - šoninę ištrinti prieskoniais ir kepti įkaitintoje iki 120 C - 130 C laipsnių temperatūros orkaitėje porą valandų.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Vylius pamini, kad šaltesnis sezonas koreguoja ir patiekalus ant stalo. Vėstant orams virtuvėse dominuoja būtent troškiniai, o lengvesni, greiti patiekalai lieka šiltesniems orams. O šį troškinį šefas ruošė šiek tiek įtraukęs ir Azijos virtuvės. Patiekalą gardino sojos padažu, imbieru, kanapių prieskoniu mišiniu ir kitais puikiais priedais, kurie šio patiekalo kiekvieną kąsnelį paverčia labai gardžiu.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Antrasis šefas Tomas ruošė perlotą su triušieną ir daržovėmis. Tomas pamini, kad šis troškinio ruošimo būdas puikus tuo, jog daržovės nesukrenta, o išlaiko savo formą bei nepavirsta į košę. O ir pats troškinys nėra sudėtingai paruošiamas, tačiau skonis maloniai nustebins kiekvieną prisėdusį prie stalo. Puiki idėja išskirtiniems pietums.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šiam patiekalui Tomas naudojo perlines kruopas, kurios jau istorinėje virtuvėje buvo neatsiejama dalis maisto ruošime. Šias kruopas puikiai galima įtraukti ir į sriubas, troškinius, šiupinį ir į dar daugelį patiekalų. Laidos šefas pamini, kad šiupinio ir troškinio skirtumas yra tas, kad šiupinys yra uždengtas ir lėtai kaitinamas. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šios laidos viešnia Dovilė ruošė spalvingą lašišos karį su moliūgais ir kokoso pienu. Šis troškinys labai greitai paruošiamas ir labai gardžiai suvalgomas. O ir ingredientus galima keisti ir koreguoti pagal savo skonį ar tai, ką turite namuose. Dovilė pamini, kad puikų troškinį galima ruošti ne tik su mėsa, bet ir su krevetėmis, žuvimi ar ruošti veganišką.

 

O šį karį puikiai galima paruošti pagal kiekvieno skonį lašišą keičiant vištiena, triušiena ar avinžirnius. Dovilė pamini, kad kariai gali būti įvairūs, pavyzdžiui, tailandietiškas karis pasižymi tuo, kad yra pusiau sriuba, pusiau troškinys, o tuo tarpu indiški kariai būna tiršti.

REKLAMA

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital