Sotus šoninės troškinys

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Sotus šoninės troškinys
Sotus šoninės troškinys
Sotus šoninės troškinys
Autorius apie receptą: Šaltesniems orams, kai norisi sočiai pavalgyti ir sušilti, puikiai tiks šis troškinys. Labai nesudėtinga paruošti, o ir nereikia jokių imantrių ingredientų. Šaltesniems orams, kai norisi sočiai pavalgyti ir sušilti, puikiai tiks šis troškinys. Labai nesudėtinga paruošti, o ir nereikia jokių imantrių ingredientų. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos šoninės
500 mililitrų sultinio
240 mililitrų balto sauso vyno (tinka ir nealkoholinis)
50 mililitrų sojos padažo
50 mililitrų žemės riešutų aliejaus (jei neturite, naudokite kitokį)
50 mililitrų vyno acto (galima keisti obuolių ar ryžių actu)
1 šaukštelis rudojo cukraus
10 gramų malto imbiero
5 gramai saldžiosios paprikos miltelių
5 vienetai anyžiaus žvaigždutės
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
2 vienetai bulvių (didelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šoninę dosniai įtrinti prieskoniais mėsai. Pašauti į iki 130 laipsnių įkaitintą kepsninę arba orkaitę, kol išorė truputį apskrus, o vidus iškeps - įpjovus iš mėsos bėgs skaidrios sultys, užtruks apie 1,5 valandos.
2.
Į didelį puodą pilti sultinį, berti maltą papriką, imbierą, anyžių, rudąjį cukrų, pilti actą, vyną, sojos padažą ir žemės riešutų aliejų.
3.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į puodą ir užvirinti. Virti ant vidutinės ugnies vis pamaišant apie 15-20 minučių (puodo dangčiu neuždengus).
4.
Bulves apvirti (kad šiek tiek suminkštėtų, bet dar liktų tvirtos), o tada plonai supjaustyti ir apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, druska ir pipirais.
5.
Šoninės troškinį patiekti su keptomis bulvių riekelėmis. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais, pvz. svogūnų laiškais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital