Perlotas su triušiena ir daržovėmis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Perlotas su triušiena ir daržovėmis
Perlotas su triušiena ir daržovėmis
Perlotas su triušiena ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Išskirtinis skonis, spalvingas patiekalas lėkštėje ir pietūs jau tampa ypatingais. Ruošiant šį perlotą daržovės išlaiko savo formą ir nepavirstą į košę, nesukrenta, Išskirtinis skonis, spalvingas patiekalas lėkštėje ir pietūs jau tampa ypatingais. Ruošiant šį perlotą daržovės išlaiko savo formą ir nepavirstą į košę, nesukrenta, tad kiekvienas kąsnelis tiesiog puikus. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 litrai sultinio (naudojau vištienos)
500 gramų triušienos
200 gramų vyšninių pomidorų
100 gramų perlinių kruopų (brinkintų per naktį)
100 gramų morkų
100 gramų raudongūžių kopūstų (galima keisti paprastais)
100 gramų cukinijų
100 gramų kietojo sūrio
50 gramų sviesto
50 gramų svogūnų (naudojau geltoną ir rausvąjį)
20 gramų česnako
10 gramų čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 saujelė džiovintų baravykų (išmirkytų)
Patiekiant:
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 saujelė žalumynų
pagal skonį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ant sviesto pakepinama stambiai pjaustyta triušiena (kepinama apie 10-15 minučių). Pasmulkinti čiobrelio šakeles ir sudėti į triušieną.
2.
Sudedami smulkinti svogūnai su česnakais ir viskas maišant pakepinama iki svogūnai suminkštėja.
3.
Sudedamos perlinės kruopos ir vėl viskas maišant pakepinama, kad perlinės kruopos įsigertų skonio.
4.
Sudedami smulkinti kopūstai, žalumynai. Pilama dalis sultinio (kaip ir gaminant risotto).
5.
Po 10 minučių sudedamos smulkintos morkos, cukinijos (tarpuose vis papildant sultinio). Supjaustomi ir dedami grybai. Dar po 10 minučių - smulkiai perpus perpjauti pomidoriukai, smulkinti žalumynai ir smulkiai tarkuotas kietasis sūris. Viskas išmaišoma ir pagal skonį pagardinama druska be pipirais.
6.
Patiekiant pašlakstoma alyvuogių aliejumi ir pabarstoma smulkintais žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital