Šio sekmadienio, rugsėjo 15 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, tinklaraščio CukrinisAvinelis.lt autorė Berta Garuckė dalinosi idėjomis, ką skanaus, žavaus ir nesudėtingo pagaminti iš obuolių!
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. O visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia.
Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 09.22 d. laidos tema "Kugelio (r)evoliuciuja!", tad nepraleiskite skanutėlių idėjų!
Šioje laidoje mūsų šefas, grilio patiekalų profesionalas Vylius Blauzdavičius žiūrovų apetitą žadino vaikystės nostalgija - puriomis, minkštutėmis varškės spurgomis su obuoliais.
Varškinės obuolių spurgos, gamintos "La Maistas" TV laidoje
Antrasis jo gamintas patiekalas – keptų obuolių džemas. Vylius obuolius skrudinio grilyje, tačiau tam puikiai tinka ir paprasčiausia orkaitė. Beje, laidos metu Vylius dalijosi naudingais patarimais ne tik apie tai, kaip paruošti patiekalus iš obuolių, kokia tešla geriausia spurgoms, bet ir kokiais prieskoniais gardinti maistą.
Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę patirtį turintis ir daugiau nei 20 prestižinių apdovanojimų pelnęs Tomas Rimydis ypač gerai išmano tikros lietuviškos virtuvės subtilybes. Maisto paveldą jis paverčia tikru šedevru. Šįkart Tomas laidoje gamino obuolių ir juodos duonos pudingą, kurį patiekė su tobulai šilkinės tekstūros vištienos kepenėlių paštetu. Paštetą gamino su kuo? Taip, atspėjote - su naminėmis obulių sultimis.
Obuolių ir duonos pudingas, patiektas su vištienos kepenėlių paštetu bei žalumynais
Laidoje šįkart svečiavose Berta Garuckė, tinklaraščio Cukrinisavinelis.lt autorė. Ji mėgsta gaminti, tačiau nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje, tad jos patiekalai – paprasti, lengvi ir labai šeimyniški. Bertai virtuvė yra tarsi kūrybinės dirbtuvės. Ji drąsiai eksperimentuoja bei išbando naujus skonius.
Berta gamino žavingai atrodantį nekeptą obuolių pyragą (bevei tortą!) su maskarponės sūriu. Šis pyragas pagaminamas itin greitai, o skoniu tikrai džiugins net ir išrankius valgytojus. Berta taip pat dalinosi patarimu, kaip nesudėtingai pasigaminti karamelizuotų obuolių padažą, puikiai derantį prie blynelių, varškėtukų, vaflių ar kitų patiekalų. Išduosime paslapį, jis ruošiamas labai panašiai į šio nekepto obuolių pyrago viršų, tad padvigubinkite ingredientų ir vienu kartu pasigaminsite du gardumynus!
Nekeptas obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3 žiūrėdami "La Maistas"!