Varškinės obuolių spurgos

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Varškinės obuolių spurgos
Varškinės obuolių spurgos
Varškinės obuolių spurgos
Autorius apie receptą: Šios greitai pagaminamas gardumynas yra tarsi skonio kelionė į vaikystę - pilną obuolių močiutės sodą ir taip visų mėgiamų spurgų prisiminimus. Jos iškepa purios, Šios greitai pagaminamas gardumynas yra tarsi skonio kelionė į vaikystę - pilną obuolių močiutės sodą ir taip visų mėgiamų spurgų prisiminimus. Jos iškepa purios, minkštos ir sultingos. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį obuolių
250 gramų miltų
200 gramų kefyro
100 gramų varškės (geriau sausesnės)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukšteliai cinamono
pagal poreikį aliejaus (kad apsemtų 10 cm puodo ar keptuvės)
1 žiupsnelis cukraus (arba pagal skonį)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Trynius sumaišyti su puse kefyro. Sudėti gerai pertrintą varškę, cukrų ir druską, išmaišyti.
3.
Pakaitomis vis maišant pilti likusį kefyrą ir berti miltus. Gerai išmaišyti.
4.
Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą.
5.
Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų.
6.
Obuolį supjaustyt plonomis riekelėmis. Išpjauti sėklas, padaryti didelę skylę, apibarstyti cinamonu.
7.
Riekeles merkti į tešlą ir dėti kepti į aliejų.
8.
Kepti, kol spurgos gražiai paruduos.
9.
Patiekiant pabarstyti cukraus pudra, dar galima papuošti mėtų lapeliais ar mėgiama uogiene.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Gamindami šias spurgas obuolius rinkitės miltingesnius, ne per sultingus - spurgos bus standesnės ir puresnės.
Spurgų tešlos saldumą drąsiai koreguokite pagal save. Jeigu tieksite su uogiene, galite papildomai tešlos net nesaldinti, o jeigu skanausite vienas - įdėti truputį cukraus ar kito mėgiamo saldumo (pvz. klevų sirupo ar medaus).
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital