Nekeptas obuolių pyragas su maskarpone

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Nekeptas obuolių pyragas su maskarpone
Nekeptas obuolių pyragas su maskarpone
Autorius apie receptą: Šis pyragas (beveik tortas!) pagaminamas be galo greitai, o skonis puikus. Karamelizuotų obuolių, cinamono ir maskarponės derinys abejingų palikti tiesiog negali. Šis pyragas (beveik tortas!) pagaminamas be galo greitai, o skonis puikus. Karamelizuotų obuolių, cinamono ir maskarponės derinys abejingų palikti tiesiog negali. Berta, Cukrinis avinėlis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
300 gramų sausainių (Selgos tipo)
140 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
Viršui:
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
100 gramų sviesto
100 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpiname.
2.
Elektriniu smulkintuvu arva virtuvės kombainu sausainius sutriname iki smulkių trupinių.
3.
Sausainių trupinius sumaišome su tirpintu sviestu. Šia masę sudedame į apvalią formą atsegamais kraštais (tinka 21-24 cm skersmens) ir spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pagrindą. Dedame į šaldytuvą stingti, kol paruošime kitas pyrago dalis.
4.
Obuolius nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome skiltelėmis.
5.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dedame cukrų, cinamoną ir, kai viskas pradeda lengvai burbuliuoti, sudedame obuolius. Lengvai maišydami kelias minutes juos karamelizuojame. Paliekame atvėsti.
6.
Kol vėsta obuoliai, maskarponę saukštu išsukame arba lengvai mikseriu išplakame (labai lengvai, neperplakite) kartu su cukrumi. Jeigu norisi, dar galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Šį kremą dedame ant sutvirtėjusio pagrindo.
7.
Ant maskarponės kremo išdėliojame atvėsusius karamelizuotus obuolius.
8.
Dedame pyragą į šaldytuvą bent 4 valandoms (arba nakčiai), kad galutinai sutvirtėtų.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu norite lengvesnės tekstūros, gaivesnio kremo, į maskarponę galite įmaišyti 200-250 g tiršto graikiško jogurto arba kreminės varškės ar standžiai išplaktos grietinėlės.
Į kremą tinka įmaišyti šiek tiek žaliosios citrinos ar paprastos citrinos sulčių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Loreta
2021-11-11 22:27
Pagrindas gavosi kietas, sunku atsipjauti ATSAKYTI
Saulė
2019-10-12 20:08
Skanu, bet man rieboka,nors maišiau su varškės kremu. Jei kartočiau, daryčiau per pusę - maskarponė/varškė. ATSAKYTI
Lina
2019-09-30 19:14
Sveiki,pabandziau pasgaminti si skanesta,man nesigavo su marskapone,ispakiau kaip parasyta,bet isejo labai skysta,is nesutvirtejo?net op 12 val saldytuve ATSAKYTI
Greta
2019-10-01 09:38
Gal perplakėte ir pernelyg suskystėjo? ATSAKYTI
Greta
2019-10-06 10:16
Kokius sausainius dėti tiksliai? ATSAKYTI
Dana
2019-10-08 08:14
Aš dariau su Selgos paprastais - labai skanu buvo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital