Obuolių ir duonos pudingas su kepenėlių paštetu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Obuolių ir duonos pudingas su kepenėlių paštetu
Obuolių ir duonos pudingas su kepenėlių paštetu
Obuolių ir duonos pudingas su kepenėlių paštetu
Autorius apie receptą: Šis obuolių pudingas pagaminamas iš paprastų ingredientų, o skonis puikus. Jis tinkamas valgyti tiek vienas, tiek kaip garnyras prie mėsos (ypač paukštienos) patiekalų. Šis obuolių pudingas pagaminamas iš paprastų ingredientų, o skonis puikus. Jis tinkamas valgyti tiek vienas, tiek kaip garnyras prie mėsos (ypač paukštienos) patiekalų. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pudingui:
200 gramų juodos duonos
200 mililitrų pieno
6 vienetai kiaušinių (L dydžio)
1 vienetas obuolių
50 gramų medaus
20 gramų krapų
20 gramų čiobrelių
20 gramų peletrūno
pagal skonį druskos
Paštetui:
200 gramų vištų kepenėlių
300 gramų obuolių sulčių
100 gramų sviesto
50 gramų svogūnų
1 vienetas čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia gaminamas pudingas.
2.
Supjaustoma gražiais smulkiais kubeliais juoda duona.
3.
Nuo obuolio nulupama odelė, išimamos sėklos. Obuolys supjaustomas gražiais, smulkiais kubeliais.
4.
Krapai, čiobreliai, peletrūnas smulkiai sukapojami ir sudedami į dubenį su duona ir obuoliais.
5.
Kiaušiniai gerai išmaišomi (kad trynys ir baltymas susijungtų). Supilamas pienas ir medus, viskas gerai išmaišoma.
6.
Kiaušinių ir pieno mišinys sumaišomas su duona ir obuoliais. Paruošta masė palaikoma šaltai 30 minučių, jog skoniai susijungtų.
7.
Masė dedama į formą ir kepama iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (kol pudingo viršus gražiai paruduoja). Iškepusiam pudingui leidžiama šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti, o tada patiekiame. Beje, jis labai skanus ir šaltas.
8.
Šis pudingas skanus ir vienas, bet prie jo labai tinka vištienos kepenėlių paštetas, kurį galite paruošti, kol šaldomas be kepa pudingas.
9.
Paštetui pagaminti pirmiausia keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinamas sviestas. Jame apkepinami smulkiai pjaustyti svogūnai iki bus gražiai auksinės spalvos.
10.
Į keptuvę dedamos nuvalytos kepenėlės ir dar pakepinama 10 minučių. Supilamos obuolių sultys. Joms užvirus sudedamas čiobrelis ir troškinama ant nedidelės ugnies apie 30 minučių.
11.
Ištroškintos kepenėlės sutrinamos elektriniu trintuvu, pagal skonį pagardinama druska. Kad paštetas būtų vientisos, glotnios tekstūros, jis perkošiamas per sietelį.
12.
Obuolių pudingas patiekiamas su kepenėlių paštetu. Lėkštę galima papuošti obuolių riekelėmis ir žalumynais (aš naudojau plačialapes petražoles, sumaišytas su krapais ir svogūnų laiškų griežinėliais) bei viską pašlakstyti krapų aliejum.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Gaminant laidoje šis pudingas buvo keptas mažose silikoninės 10 cm ilgio ir 2 cm pločio bei 2 cm gylio formelėse, bet drąsiai galite kepti ir didesnėje formoje ir pjaustyti gabalėliais.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital