Korėjietiškos morkytės žingsnis po žingsnio + 6 receptai, kur jas panaudoti!

2020-10-05
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Korėjietiškos morkytės žingsnis po žingsnio + 6 receptai, kur jas panaudoti!
@ Shutterstock

Ar jūs taip pat mėgstate korėjietiškas morkų salotas? Mums jos labai patinka, nes traškios, pikantiškos ir labai skanios salotos tinka prie įvairių patiekalų, jos pigios ir laaabai paprastai paruošiamos. O jeigu dar nebandėte, siūlome receptą greitam vartojimui ir konservavimui bei kelias idėjas, kaip šias morkytes panaudoti patiekaluose.

Korėjietiškos morkų salotos - ne iš Korėjos

Korėjietiškų morkų salotų pavadinimas gali suklaidinti, nes šis patiekalas nebuvo sugalvotas Korėjoje, o dažnas šios šalies gyventojas, paklaustas apie morkytes, tik pagūžčios pečiais.

Ketvirtajame dešimtmetyje daugiau nei 171 tūkstantis korėjiečių, gyvenusių SSRS Tolimuosiuose Rytuose buvo deportuoti į sąjungos gilumą - Kazachstano ir Uzbekistano Taškento srities rajonus. Jie save vadino korjo saram arba Korėjos žmonėmis ir stengėsi prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų bei išlaikyti savitą gyvenimo būdą, tradicijas, virtuvę.

Vidurinėje Azijoje gyvenantys deportuoti korėjiečiai negalėjo gauti kai kurių jiems įprastų produktų, pavyzdžiui, Pekininių kopūstų reikalingų tradicinio kimči gamybai (ją aprašėme šiame straipsnyje). Morkų šiuose kraštuose buvo gausu, todėl pradėta gaminti korėjietiškas morkų salotas, kurios netrukus išpopuliarėjo visoje Sovietų Sąjungoje ir tik pastaraisiais metais tapo kiek žinomesnės Korėjoje.
 

Uzbekistano turgus

Korėjietiškos morkytės yra populiari prekė Samarkando (Uzbekistanas) turguje. Nuotraukos šaltinis Anya Newrcha | Shutterstock

 

Gaminame korėjietiškas morkytes - didžiausia užduotis yra tinkamas supjaustymas

Sovietų Sąjungoje populiarūs patiekalai tikrai nebuvo sudėtingi ir jiems tikrai nebuvo naudojami jokie įmantrūs ingredientai - korėjietiškos morkų salotos nėra išimtis. Sudėtingiausias darbas, kurį reikės atlikti yra tinkamas morkyčių supjaustymas!

1. Korėjietiškų morkų salotų ingredientai. Morkos. Pagrindinis korėjietiškų morkų salotų ingredientas, žinoma, yra morkos. Svarbu, kad naudojamos morkos būtų tvirtos, neapvytusios, nes tik tuomet jas pavyks gražiai supjaustyti juostelėmis ar lazdelėmis, net ir pasimarinavusios jos išliks traškios. Šioms salotoms labai tiks didelės, mažiau sultingos, net ir vos karstelėjusios morkos, tad tai puikus sprendimas, jeigu turite kiek peraugusių, ne tokių skanių morkų.

Smulkias, sultingas morkytes verčiau trumpai pagarinkite ir naudokite kaip garnyrą arba supjaustykite lazdelėmis ir patiekite su humusu ar kitokia mėgstama užtepėle.

Svogūnai. Korėjietiškoms morkų salotoms reikės nedidelio kiekio svogūnų - 1 kilogramų morkų pakaks 1-2 vienetų. Jie supjaustomi ir pakepinami įkaitintame aliejuje iki kol lengvai apskrus ir pasklis malonus kvapas, o tuomet karštas aliejus perkošiamas ir nedelsiant supilamas ant morkų. Likę kepinti svogūnai salotoms nėra naudojami, jų užduotis yra tik aromatizuoti ir paskaninti aliejų. Likusių keptų svogūnų neišmeskite, juos galite panaudoti sriubai, troškiniui ar bet kuriems kitiems patiekalams.

Česnakai. Aštrumo ir malonų aromatą korėjietiškoms morkų salotoms suteikia švieži česnakai, kurių tradiciškai naudojama gan daug - 1 kilogramui morkų reikės 5-6 skiltelių česnako. Žinoma, česnako kiekį galite pasirinkti pagal savo skonį ir jo dėti kiek mažiau, ar daugiau. Česnakas įprastai yra įmaišomas su kitais prieskoniais, o tuomet salotos užpilamos karštu aliejumi, karštis šiek tiek sušvelnina česnakų skonį ir aromatą. Jeigu norite, kad česnakai salotose jaustųsi labiau, juos įmaišykite pačioje pabaigoje, kuomet aliejus jau kiek atvės.

Prieskoniai ir pagardai. Korėjietiškos morkų salotos yra pagardinamos paprastai: būtinai naudojama druska, juodieji pipirai, malti aitrieji pipirai, malta kalendra pagal skonį, 1 kilogramui morkų 1-2 šaukšteliai cukraus ir šlakelis (apie 30 ml) maistinės acto rūgšties. Kartais salotos pagardinamos šlakeliu sojų padažo arba aštriu pipirų padažu, pavyzdžiui, „Tabasco“, „Sriracha“ ar pan., tačiau tai šiuolaikinės variacijos.
 

Korėjietiškos morkų salotos, pjaustytos morkos

Morkas salotoms patogiausia pjaustyti specialia pjaustykle - tarka. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2. Korėjietiškų morkų salotų paruošimas. Morkų paruošimas. Korėjietiškoms morkų salotoms skirtas morkas reikia nuskusti ir supjaustyti plonais, maždaug degtukų plonumo, bet ilgesniais šiaudeliais, juostelėmis. Toks pjaustymo būdas vadinamas „žiuljenavimu“ (pranc. julienne). Morkas patogiausia pjaustyti specialia pjaustykle, kurią galite nebrangiai įsigyti turguje arba didesniuose prekybos centruose, namų ir virtuvės apyvokos prekių parduotuvėse.

Jeigu tokios pjaustyklės neturite, morkas galite supjaustyti aštriu peiliu. Rankomis pjaustytos morkos puikiai tiks, tik ilgiau užtruksite. Jeigu morkas ketinate pjaustyti rankomis, siūlome pasižiūrėti šį video, kaip tai padaryti kiek greičiau ir paprasčiau.

Daržovių skustuku nupjaustytos, plonos juostos arba „paprasta“, „morkine“ ar „burokine“ tarka tarkuotos morkos netiks. Tokie morkų gabaliukai bus labai ploni, jie perdėm suminkštės nuo naudojamo karšto aliejaus ir prieskonių, salotos nebus traškios, o suvytusios. Iš bėdos galima naudoti ir taip paruoštas morkas, tačiau salotas reikės suvartoti iškart, jų nebus galima ilgiau laikyti šaldytuve.

Salotų pagardinimas prieskoniais. Supjaustytos morkos yra sumaišomos su visais prieskoniais, actu, smulkiai sukapotu arba spaustuku perspaustu česnaku. Ir paliekamos pasimarinuoti 20-30 min. Jeigu per tą laiką susidaro labai daug skysčio, t.y. jeigu morkos labai sultingos, skystį galima šiek tiek nupilti ar net nuspausti, tačiau jo daryti nebūtina.

Salotų sumaišymas su aliejumi. Paskutinis žingsnis yra salotų užpylimas karštu aliejumi, kuriame buvo kepinti svogūnai. 1 kilogramui morkų reikės apie 100 ml neutralaus kvapo ir skonio aliejaus (saulėgrąžų, rapsų) ir 1-2 svogūnų.

Aliejuje reikia pakepinti pusžiedžiais ar kubeliais pjaustytą svogūną, aliejų greitai, kol neatvėso, perkošti ir supilti ant prieskoniais jau pagardintų morkų bei išmaišyti. Kepintų svogūnų į salotas įmaišyti nereikia, jie savo darbą jau atliko ir atidavė skonį bei kvapą aliejui.

Salotų marinavimas. Sumaišytas salotas būtina visiškai atvėsinti, sudėti į sandariai užsidarantį indelį ir bent porą valandų palaikyti šaldytuve, o dar geriau - palikti pasimarinuoti pernakt. Marinavimosi metu salotas rekomenduojama kartas nuo karto permaišyti, papurtyti indelyje, kad skoniai geriau susimaišytų ir tolygiai pasiskirstytų.
 

Korėjietiškos morkų salotos

Svarbu, kad korėjietiškos morkų salotos bent porą valandų (o dar geriau - pernakt) pasimarinuotų šaldytuve. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

3. Korėjietiškų morkų salotų patiekimas. Paruoštas salotas prieš pat patiekimą galima paskaninti šviežiomis, smulkiai sukapotomis kalendromis arba petražolėmis, svogūnų laiškais. Šviežius žalėsius reikėtų įmaišyti tik prieš patiekimą, nes jie greitai apvysta, apkarsta ir sutrumpina salotų galiojimo laiką. Tiekiant salotas taip pat galima apibarstyti lengvai pakepintomis sezamų sėklomis.

4. Korėjietiškų morkų salotų panaudojimas kitiems patiekalams. Korėjietiškos morkos įprastai yra naudojamos kaip garnyras ar kaip užkandis, tačiau jas galite panaudoti ir kitiems patiekalams. Jas galite trumpai pakepinti ir patiekti kaip šiltas salotas, sumaišyti su kitais ingregientais sotesnėms salotoms, užkepti mėsos kepsnius su tokiomis morkomis ir tarkuotu sūriu, naudoti jas troškiniams, sriuboms. Kelias idėjas, kaip panaudoti šias morkytes pateikėme žemiau.

5. Korėjietiškų morkų salotų laikymas ir galiojimo laikas. Paruoštas korėjietiškas morkų salotas reikia laikyti sandariame indelyje, šaldytuve. Jos pačios skaniausios yra 2-3 dienas, tačiau tinkamos vartoti gerokai ilgiau - iki 2 savaičių. Ilgiau laikytos salotos nors ir nesugenda, bet tampa nebe tokios traškios, nebe tokios gaivios, natūralų morkų skonį nustelbia prieskoniai. Jeigu ilgiau pabuvusios salotos nesugedo, bet nebėra tokios skanios, jas tiesiog panaudokite kitiems patiekalams.

Jeigu morkų salotos tampa gličios, skleidžia aštrų, nemalonų kvapą, patamsėja arba tampa netolygios spalvos, pasidengia pelėsiu, jas reikia išmesti.

Jeigu norite, kad korėjietiškų morkų salotos išsilaikytų ilgiau, reikės vadovauti kitokiu receptu ir jas žiemai konservuoti steriliuose, sandariuose stiklainiuose ir iškaitinti. Žiemai skirtų korėjietiškų morkyčių receptą rasite truputį žemiau.



Korėjietiškų morkų salotų receptai greitam vartojimui, žiemai ir kaip jas panaudoti

Norime pasidalinti keliais mums patinkančiais, paprastais, bet tikrai puikiais receptais! Tradicines, greitam vartojimui skirtas korėjietiškų morkų salotas šaldytuve galima laikyti iki 2 savaičių, tačiau jos skaniausios pirmąsias kelias dienas. Ilgiau pabuvusias salotas siūlome panaudoti kitiems patiekalams. O jeigu turite visą krūvą morkų, pasigaminkite korėjietiškų morkų salotų žiemai.

Korėjietiškos morkų salotos

Korėjietiškos morkų salotos paruošiamos labai greitai ir puikiai tiks prie įvairių patiekalų arba kaip paprastas, nekaloringas užkandis, todėl nuoširdžiai siūlome pabandyti pasigaminti ir esame tikri, kad visuomet jų turėsite savo šaldytuve!
 

Korėjietiškos morkų salotos

Tai vienos pigiausių, paprasčiausių ir skaniausių salotų! Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

10 porcijų Jums reikės:

  • 1 kg morkų;
  • 1-2 svogūnų;
  • 5-6 skiltelių (arba pagal skonį) česnakų;
  • 30 ml 9% maistinės acto rūgšties;
  • 100 ml aliejaus;
  • 2-3 šaukštelių maltos kalendros;
  • 1-2 šaukštelių cukraus;
  • 1-2 šaukštelių druskos;
  • 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio (arba pagal skonį) maltų aitriųjų pipirų;
  • patiekimui trupučio šviežių kalendrų ar petražolių, sausoje keptuvėje vos paskrudintų sezamų sėklų.


Gaminimas:

  1. Morkas nuskuskite ir supjaustykite degtukų plonumo, norimo ilgio lazdelėmis arba supjaustykite plonais šiaudeliais, juostelėmis, naudodami specialią pjaustyklę.
  2. Česnakus labai smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku.
  3. Pjaustytas morkas sumaišykite su česnakais, actu, kalendra, druska, cukrumi, juodaisiais ir aitriaisiais pipirais.
  4. Jeigu norite ryškesnio česnakų skonio, juos įmaišykite pačioje gaminimo pabaigoje.
  5. Su prieskoniais sumaišytas morkas atidėkite 20-30 min. Jeigu susidarė labai daug skysčio, jį nupilkite, nuspauskite.
  6. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais ir apkepinkite įkaitintame aliejuje iki kol lengvai apskrus, bus gelsvos spalvos. Karštą aliejų nedelsiant perkoškite ir įmaišykite į morkas. Kepintų svogūnų į salotas nedėkite, juos galite panaudoti kitiems patiekalams.
  7. Jeigu prieš tai neįmaišėte česnako, nes norėjote, kad jie salotose jaustųsi ryškiau, juos įmaišykite tuomet, kai su karštu aliejumi sumaišytos morkos jau bus kiek atvėsusios.
  8. Paruoštas salotas bent kelias valandas pamarinuokite šaldytuve, geriau palaikyti pernakt.
  9. Tiekiant pabarstykite smulkinta kalendra ar petražolėmis, sezamų sėklomis.


Korėjietiškos morkų salotos žiemai

Tradicinės korėjietiškos salotos nėra kaitinamos, todėl jos nėra tinkamos žiemai. Pagal šį receptą paruoštos korėjietiškos morkų salotos išliks tinkamos vartoti net ir kambario temperatūroje.
 

Korėjietiškos morkų salotos žiemai

Jeigu norite, kad morkų salotos laikytųsi per žiemą, jas reikės kaitinti. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2-2,5 L salotų Jums reikės:

  • 3 kg morkų;
  • 100 ml 9% maistinės acto rūgšties;
  • 100 ml vandens;
  • 100 ml aliejaus;
  • 1 galvutės česnako;
  • 150 g cukraus;
  • 1,5 šaukšto maltos kalendros;
  • 1 šaukštelio (arba pagal skonį) maltų aitriųjų pipirų;
  • 1,5 šaukšto druskos;
  • kelių juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių.


Gaminimas:

  • Morkas nuskuskite ir supjaustykite degtukų plonumo, norimo ilgio lazdelėmis arba supjaustykite plonais šiaudeliais, juostelėmis, naudodami specialią pjaustyklę.
  • Česnakus labai smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku.
  • Morkas sumaišykite su česnakais ir įmaišykite visus kitus ingredientus išskyrus juodųjų pipirų grūdelius, t.y. įmaišykite cukrų, druska, kalendrą, aitriuosius pipirus, pilkite vandenį, aliejų, actą.
  • Salotas permaišykite rankomis, maišydami lengvai paspauskite, kad morkos išleistų sultis.
  • Salotas sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve 10-12 valandų.
  • Į sterilius stiklainius (apie stiklainių sterilizavimą galite paskaityti šiame straipsnyje) įberkite po kelis pipirų grūdelius ir truputį paspausdami sudėkite morkų salotas drauge su išsiskyrusiomis sultimis.
  • Į didelį puodą sudėkite stiklainius su salotomis, lengvai pridenkite švariais, steriliais dangteliais. Į puodą įpilkite vandens iki pat stiklainių viršaus.
  • Kaitinkite puodą iki kol vanduo užvirs. Po užvirimo 0,5 L talpos stiklainius virkite 10 min., 1 L stiklainius - 25 min.
  • Praėjus šiam laikui karštus stiklainius atsargiai ištraukite iš verdančio vandens, sandariai užsukite dangtelius.
  • Užsuktus stiklainiukus apverskite, šiltai apklokite ir palikite lėtai vėsti pernakt.
  • Vėliau rekomenduojame laikyti vėsiau, pavyzdžiui, rūsyje, bet gerai laikosi ir kambario temperatūroje.


Šiltos korėjietiškų morkų salotos su baklažanais

Šaltesniu metų laiku nelabai norisi ką tik iš šaldytuvo ištrauktų, šaltų salotų, tačiau jas galima sumaišyti su keliais ingredientais ir trumpai patroškinti, o tuomet galėsite mėgautis šiltomis salotomis. Šios salotos yra puikus užkandis, jos taip pat labai tiks kaip garnyras prie jautienos ar kitų mėsos patiekalų.
 

Šiltos morkų ir baklažanų salotos

Korėjietiškas morkytes galima patroškinti su baklažanais ir pavyks labai skanios, šiltos salotos. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2-3 porcijoms salotų Jums reikės:

  • 5-6 kupinų šaukštų korėjietiškų morkų salotų;
  • 1 didesnio baklažano;
  • 1 didesnio svogūno;
  • kepimui šlakelio aliejaus arba lydyto sviesto ghee (apie jo gaminimą rašėme šiame straipsnyje);
  • pagal skonį druskos, pipirų, aitriųjų pipirų (bet prieskonių gali ir nereikėti, nes skonio suteiks morkų salotos).


Gaminimas:

  1. Įkaitintame aliejuje arba lydytame svieste ghee apkepinkite plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną iki kol suminkštės, bus auksinės spalvos. Tuomet pridėkite plonais šiaudeliais pjaustytą baklažaną ir dar kelias minutes maišydami pakepinkite.
  2. Sudėkite morkas, viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir patroškinkite iki kol daržovės suminkštės. Troškinti reikėtų 5-10 min., priklausomai nuo to, kaip plonai supjaustytos daržovės.
  3. Šiltas salotas patiekite kaip garnyrą prie kitų patiekalų arba kaip užkandį.


Greitas ryžių makaronų, korėjietiškų morkų ir kitų daržovių stir-fry

Stir-fry arba trumpai, ant didelės kaitros apkeptos daržovės, mėsa ar žuvis, sumaišyta su makaronais arba patiekta su kitokiu garnyru yra puikus patiekalas greitai vakarienei ar pietums. Užtruksite vos kelias minutes ir galite naudoti daugiau įvairių daržovių.
 

Korėjietiškų morkyčių stir fry

Manote, kad skanius ir sveikus patiekalus pasigaminti užtrunka? Tik ne šį! Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 porcijoms Jums reikės:

  • 180-200 g ryžių makaronų (galima pakeisti bet kokiais kitais makaronais);
  • 4-5 kupinų šaukštų korėjietiškų morkų salotų;
  • 1 didelės paprikos;
  • 1 cukinijos;
  • šlakelio sojų padažo;
  • kepimui šlakelio aliejaus;
  • patiekimui trupučio šviežių kalendrų ar petražolių, sausoje keptuvėje vos paskrudintų sezamų sėklų.


Gaminimas:

  1. Makaronus paruoškite pagal instrukciją ant pakelio. Dažniausiai paruošimas yra toks: makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palaikykite 3-10 min. priklausomai nuo makaronų storio. Laikas turėtų būti nurodytas ant pakuotės.
  2. Jeigu naudojate kitokius makaronus, tai juos išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.
  3. Papriką ir cukiniją supjaustykite plonais šiaudeliais.
  4. Keptuvėje labai gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką, cukiniją ir intensyviai maišydami, ant didelės ugnies kepkite iki kol daržovės kiek suminkštės, bet išliks traškios. Kepti reikėtų apie 2 min.
  5. Tuomet pridėkite nuo skysčio nuspaustas korėjietiškas morkas ir maišydami dar 2 min. pakepkite.
  6. Kepimo pabaigoje išmaišykite paruoštus makaronus, įpilkite šlakelį sojų padažo ir maišydami dar 1-2 min. pakepkite, kad pasiskirstytų skoniai.
  7. Patiekite su šviežia kalendra, petražolėmis, sezamų sėklomis.


Karšti sumuštiniai su rūkyta vištiena ir korėjietiškomis morkytėmis

Korėjietiškos morkytės puikiai tiks jeigu norėsite paįvairinti karštus sumuštinius. Užtruksite vos 10 minučių ir galėsite mėgautis puikia vakariene ar pusryčiais, o nedidelius karštus sumuštinukus galite patiekti kaip užkandį per šventes ar draugų susibūrimus.
 

Karšti sumuštiniai su rūkyta vištiena

Korėjietiškos morkytės pravers gaminant pačius įvairius patiekalus, net ir karštus sumuštinius! Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2 sumuštiniams Jums reikės:

  • 2 didelių riekių batono;
  • 2-3 kupinų šaukštų korėjietiškų morkų salotų;
  • 70 g fermentinio sūrio;
  • 70 g rūkytos vištienos (galima naudoti virtą vištieną ar kumpį, dešrą);
  • 1 šaukšto majonezo.


Gaminimas:

  1. Sūrį sutarkuokite, vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, nuo morkų nuspauskite skystį.
  2. Viską sumaišykite su majonezu.
  3. Gautą mišinį užtepkite ant batono riekių.
  4. Sumuštinius kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki kol išsilydys sūris ir sumuštiniai lengvai apskrus. Kepti reikėtų 3-5 min.
  5. Sumuštinius tinka patiekti su šviežiais agurkėliais.


Sluoksniuota mišrainė „Mimoza“ su korėjietiškomis morkytėmis

Ši mišrainė atrodo dailiai, bet jai nereikia jokių brangių ir įmantrių ingredientų. Paprastai jai naudojamos virtos, smulkiai sutarkuotos morkos, tačiau korėjietiškos morkytės suteiks dar daugiau skonio ir malonų traškumą.
 

Sluoksniuota mišrainė mimoza

Mišrainė „Mimoza“ yra tikrai skani ir dailiai atrodo. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

6-8 nedidelės porcijoms Jums reikės:

  • 200-300 g konservuotos žuvies (tinka įvairi, bet tradiciškai naudojama saira);
  • 200 g korėjietiškų morkų;
  • 300 g virtų bulvių;
  • 150 g svogūno;
  • 4 kietai virtų kiaušinių;
  • 5-6 šaukštų majonezo.


Gaminimas:

  1. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10 min., karštą vandenį nupilkite, tuomet perplaukite šaltu vandeniu. Nuspauskite skysčio perteklių.
  2. Morkas nuspauskite nuo skysčio, smulkiau supjaustykite.
  3. Virtas bulves smulkiai sutarkuokite.
  4. Kaušinius sutarkuokite smulkia tarka. Kartais tryniai ir baltymai nemaišomi, tarkuojami ir sluoksniuojami atskirai.
  5. Nuo žuvies nupilkite aliejų ar sultis, gerai nuspauskite. Sutrinkite šakute.
  6. Susluoksniuokite mišrainę.
  7. Galima sluoksniuoti skaidriuose indeliuose, dideliame skaidriame inde arba panaudoti apvalius rėmelius, susluoksniuoti mišrainę juose, pašaldyti, o prieš tiekiant rėmelį nuimti.
  8. Paskleiskite sluoksnį bulvių. Aptepkite majonezu.
  9. Paskleiskite sluoksnį žuvies. Aptepkite majonezu.
  10. Paskleiskite sluoksnį svogūnų. Aptepkite majonezu.
  11. Paskleiskite sluoksnį morkų. Aptepkite majonezu.
  12. Apibarstykite salotas tarkuotais kiaušiniais.
  13. Galima sluoksniuoti ir kitaip. Pavyzdžiui, dažnai sluoksniuojama taip: žuvis, baltymai, morkos, svogūnai, bulvės, tryniai, kiekvieną sluoksnį pertepat majonezu.
  14. Susluoksniuotą mišrainę reikėtų valandėlę ar ilgiau palaikyti šaldytuve ir tik tuomet tiekti.


Pikantiški blyneliai su sūriu, cukinijomis ir korėjietiškomis morkytėmis

Korėjietiškas morkytes galima panaudoti puikiems blyneliams, kurie skanūs tiek karšti, tiek ir atvėsę.


Blyneliai su korėjietiškomis morkytėmis

Daržovių blynelius visuomet tinka patiekti su grietine ar jogurtu. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2 porcijoms (~8 blyneliams) Jums reikės:

  • 100 g sūrio;
  • 4-5 kupinų šaukštų korėjietiškų morkų salotų;
  • 1 cukinijos;
  • 1 kiaušinio;
  • 0,5 stiklinės miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • pagal skonį druskos, pipirų (bet prieskonių gali ir nereikėti, nes skonio suteiks morkų salotos);
  • kepimui aliejaus;
  • patiekimui grietinės arba jogurto be priedų.


Gaminimas:

  1. Cukiniją smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su morkomis ir labai gerai nuspauskite skystį.
  2. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
  3. Daržoves, sūrį sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, paplaktu kiaušiniu, pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
  4. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius.
  5. Blynelius iš abiejų pusių kepkite kol apskrus, apie 4-5 min.
  6. Blynelius patiekite dar karštus, su grietine ar jogurtu.


Baklažanų ir korėjietiškų morkų suktinukai

Šis užkandis tikrai puošia stalą, jam reikia tik poros ingredientų, o ir paruošimas ilgai netrunka. Galite naudoti veganišką majonezą, tuomet užkandis tiks gyvūninės kilmės produktų nevalgantiems, galėsite jį padėti ant Kūčių stalo.
 

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai - visuomet puikus pasirinkimas šventiniam stalui. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2 porcijoms (7-8 suktinukams) Jums reikės:

  • 1 didelio baklažano;
  • 7-8 šaukštų korėjietiškų morkų;
  • 4-5 šaukštų majonezo;
  • kepimui šlakelio aliejaus.


Gaminimas:

  1. Baklažaną išilgai supjaustykite plonomis, maždaug 0,5 cm plonumo juostelėmis.
  2. Juosteles iš abiejų pusių iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepimui labiausiai tiktų grilinė keptuvė.
  3. Taip pat galima iškepti orkaitėje, iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki kol suminkštės, lengvai apskrus. Kepti reikėtų 5-7 min.
  4. Baklažanų juosteles patepkite majonezu ir įsukite nuo skysčio nuspaustas morkas.
  5. Užkandį galite šiek tiek palaikyti šaldytuve, kad baklažanai dar labiau suminkštėtų.
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital