Vaniliniai keksiukai su bezė kremu

AUTORIUS:
Augustina Zulonė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Vaniliniai keksiukai su bezė kremu
Vaniliniai keksiukai su bezė kremu
Vaniliniai keksiukai su bezė kremu
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir puikiai tinkantys pasilepinti prie puodelio šiltos arbatos :) Labai skanūs ir puikiai tinkantys pasilepinti prie puodelio šiltos arbatos :) Augustina Zulonė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
250 gramų miltų
170 gramų cukraus
140 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių baltymų
3 šaukštai kakavos (natūralios, nesaldintos)
2 šaukštai vandens
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gavus purią masę po viena vis dar plakant tik mažesniu tempu sudėti kiaušinius. Galiausiai sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir labai gerai išmaišyti.
2.
Masę supilstyti į keksiukų formeles (užpildant apie 2/3 formelės, nes kepdami keksiukai kils) ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Iškepusius paliekame atvėsti.
3.
Beze kremui pirmiausia cukrų reikia padalyti pusiau.
4.
Vieną dalį cukraus supilti į mažą puoduką ir užpilti vandens - tik tiek kad pilnai sudrėkintų cukrų. Tai atlikus dėti puoduką ant kaitros ir išvirti sirupą - tik neleisti jam susikristalizuoti.
5.
Kitą pusę cukraus per penkis kartus sudėti į plakamus kiaušinio baltymus - sudėjus visą cukrų suberti citrinos rūgštį ir dar gerai paplakti.
6.
Iš karto po to nuolat plakant į baltymų masę plona srovele supilti išvirtą sirupą. Jį įmaišius masę plakti dar kokias 5-7 minutes. Kremas turi būti blizgantis ir laikantis formą.
7.
Kai bezė pagaminta, pusę jos dedamės į atskirą dubenį, imame šluotelę, suberiame persijotus kakavos miltelius ir labai gerai išsukame.
8.
Keksiukams atšalus, beze kremu dekoruojame keksiukus ir tiekiame. Skanaus! :)
AUTORIUS: Augustina Zulonė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Inga
2017-12-04 10:14
Kepiau ir nuostabiai pavyko, ačiū!! ATSAKYTI
Augustina
2017-12-05 18:41
Džiaugiuosi, kad patiko!!! ♥♥♥ ATSAKYTI
Inga
2017-11-23 19:14
Nuostabiai gražiai atrodo! Sugundėte, bandysiu savaitgalį kepti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital